Auteur Topic: Hete pepers.  (gelezen 1624 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline jo

  • Meer dan expert
  • *****
  • Berichten: 4.299
Hete pepers.
« Gepost op: zaterdag 21 maart 2009 - 09:38:06 »
 :-X
« Laatst bewerkt op: dinsdag 26 januari 2010 - 02:55:32 door jo »
Het kan vriezen, het kan dooien, maar als je op je bek gaat, zijn ze te laat met strooien

Offline JC

  • Administrator
  • Meer dan expert
  • *****
  • Berichten: 4.102
  • Geslacht: Man
Re: Hete pepers.
« Reactie #1 Gepost op: zaterdag 21 maart 2009 - 11:12:08 »
Ik heb dit verhaal even voorgelegd aan mijn (chinese) vrouw en zij acht het plausibel dat dit gebeurd. Chongqing ligt nu niet direct in het ZW van China maar in het centrum, nl. de prov. Sichuan. Deze provincie is gekend voor zijn chili's en natuurlijk de sichuan peper. Als je de twee samengooid krijg je, met nog wat extra's, de fantastische mapotofu, zowat het streekgerecht daar. De zeer sterke chili pepers worden ietwat geblust door het feit dat de sichuan peper in grote hoeveelheid je mond wat verdoofd (tandartsgevoel). Een zalig gerecht, absoluut mijn favoriet in de sichuan keuken.

Voor hen die eens willen proberen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mapo_tofu
"Once you have tasted flight, you will forever walk with your eyes turned skyward, for there you have been and there you always will long to be." Leonardo da Vinci, 1452-1519