Auteur Topic: Misbruik van subsidies bij CNG wagens ontdekt  (gelezen 654 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Michel

  • Meer dan expert
  • *****
  • Berichten: 5.571
Misbruik van subsidies bij CNG wagens ontdekt
« Gepost op: zaterdag 28 januari 2017 - 12:40:45 »
Het moest er van komen door CNG-wagens gelijk te behandelen met puur-electrische wagens.
Wslk gaat het liedje van de plug-in hybrides ook niet meer lang duren (zoals in NL*), maar ik zal me maar geen illusies maken...

Blijkbaar gebeurt het enkel bij de zeer zware benzines waar het zich echt loont (dikke BIV), men spaart zelfs aan de gastank en men neemt het allerkleinste model.
Een vrijstelling van de BIV en wegenbelasting tot 2021 voor...
http://www.vlaanderen.be/nl/mobiliteit-en-openbare-werken/voertuigen/belasting-op-inverkeerstelling-en-verkeersbelasting-sinds-1-januari-2016

Citaat
http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170128_02700344/gastank-inbouwen-en-toch-niet-gebruiken-tot-18-000-euro-minder-belastingen

De autowereld heeft een nieuw achterpoortje gevonden om belastingen te ontduiken op dure auto’s. Door er een klein gastankje van 4.000 à 6.000 euro in te stoppen kan tot 18.000 euro uitgespaard worden. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Gazet van Antwerpen zaterdag.
Rijden op gas is veel ecologischer dan op benzine of diesel. Daarom wordt dat ook fiscaal gestimuleerd.

Stop een aardgastank in je pk-bom en betaal er geen belastingen op.” Met die boodschap promoot een autowebsite een toch wel heel oneigenlijk gebruik van de overheidssteun voor groene energie. Bovendien moet je de gastank niet gebruiken om recht te hebben op de belastingvrijstelling.

Matthias Diependaele (N-VA) ontdekte de fraude. Hij wil een minimumgrootte opleggen voor de tank om recht te hebben op lagere belastingen.

Vlaams viceminister-president Bart Tommelein (Open VLD) belooft een onderzoek naar mogelijke misbruiken. “Dit is een uitwas die vooraf niet was ingeschat”, zegt hij. Toch is het misbruik nog beperkt, denkt hij: vorig jaar werden 104 dergelijke grote auto’s ingeschreven met een gastank.

In *Nederland krijgt enkel de puur electrische wagen sinds 2017 het laagste bijtellingstarief van 4 %, al de rest is 22 %:
Citaat
http://nos.nl/artikel/2150377-dit-is-het-einde-van-de-plug-in-hybride-in-nederland.html
Per 1 januari geldt alleen nog voor een volledig elektrische auto de lage bijtelling van 4 procent. Voor alle andere auto's geldt dan het tarief van 22 procent. De bijtelling geldt voor mensen die een auto van de zaak leasen en hem ook privé gebruiken. Ze moeten dan 22 procent van de cataloguswaarde van de auto optellen bij hun inkomen. Dus betalen ze meer inkomstenbelasting. De gunstigere tarieven zijn afgeschaft omdat de milieuwinst volgens het kabinet te gering was.
meer: https://www.anwb.nl/auto/autobelastingen/bijtelling
« Laatst bewerkt op: zaterdag 28 januari 2017 - 12:49:52 door Michel »
Geen land ter wereld is rijk genoeg om zich de weelde van slechte wegen te kunnen veroorloven
© Koning Willem I

Offline jozef

  • Administrator
  • Meer dan expert
  • *****
  • Berichten: 12.518
  • Geslacht: Man
  • Viva Bavaria !
Re: Misbruik van subsidies bij CNG wagens ontdekt
« Reactie #1 Gepost op: zaterdag 28 januari 2017 - 13:48:34 »
Waarom spreekt men van "fraude" en "misbruik" als die mensen enkel iets doen wat perfect legaal is, doch waarbij de overheid te dom geweest is om in te zien waartoe het kon leiden?
"Ich misstraue Menschen, die Hunde nicht mögen. Aber ich traue jedem Hund, der Menschen nicht mag."