Auteur Topic: nieuwe reeks op 1 : "Mij overkomt het niet"  (gelezen 33 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline bert.covens

 • Meer dan expert
 • *****
 • Berichten: 4.288
 • Geslacht: Man
 • May we ? Mais oui !
nieuwe reeks op 1 : "Mij overkomt het niet"
« Gepost op: zondag 07 januari 2018 - 13:52:13 »
Vanaf maandag 8 januari, zendt de VRT een nieuw programma uit : >>> Mij overkomt het niet ....

Nieuwe reeks op één, vanaf maandag 8 januari om 21.30

We leven allemaal met het idee "mij overkomt zoiets niet"Maar wat, als het dan tóch gebeurt ?  Wat als je verantwoordelijk bent voor een ongeval, waarna iemand met zware emotionele en fysieke gevolgen verder moet, of erger : er iemand overlijdt ?  Wat dan ?  Daar draait het hele programma om.   

Er wordt gesproken met slachtoffers, nabestaanden, hulpverleners, procureurs en rechters over schuld en schuldgevoel.  Ik pik er hieronder de afleveringen met de verkeersgerelateerde ongelukken uit :

Citaat
Aflevering 2: Yvan
Op 11 september 2012 rijdt vrachtwagenchauffeur Yvan de 56-jarige Mieke dood. Hij had haar niet gezien. En dan verandert alles. Voor Miekes moeder, die een jaar eerder al een zoon verloor in het verkeer. Maar ook voor Yvan, die plots een dode op zijn geweten heeft en nooit meer de baan op wil.

Citaat
Aflevering 4: Guido
Op een donkere winteravond rijdt Guido voetganger Mark aan. Terwijl Mark voor zijn leven vecht, probeert Guido te begrijpen wat er is misgelopen. Om zijn schuldgevoel een plaats te geven, zoekt hij toenadering tot Mark en richt hij een lotgenotengroep op.

Citaat
Aflevering 5: Luc
Tijdens het Nieuwjaarsvuurwerk slaan de paarden van slager Luc en zijn echtgenote Dominique op hol. In de daaropvolgende chaos komt de 20-jarige Eva om het leven. Het leven van haar vader Geert verandert voorgoed tijdens die nieuwjaarsnacht, en ook voor Luc en Dominique is niets meer hetzelfde.

Citaat
Aflevering 6: Cédric
De vrolijke tiener Cédric komt om het leven nadat hij met z’n brommertje op een auto botst. Het begin van een bijzonder zware periode voor zijn familie en vrienden. Maar ook de man die het ongeluk veroorzaakte, weet met zijn schuldgevoel geen blijf.


Mij overkomt het niet: vanaf 8 januari elke maandag om 21.30 uur op Eén.
« Laatst bewerkt op: zondag 07 januari 2018 - 14:01:31 door bert.covens »
Ik heb geen auto, ik heb zelfs geen bewijs om ermee te mogen rijden, maar ik heb nog nooit een vrouw horen klagen dat ik te laat gekomen ben. Dat vinden ze meestal leuk, een man die meer dan zeven minuten over de rit doet.   Jeroen Boone

Offline jozef

 • Administrator
 • Meer dan expert
 • *****
 • Berichten: 12.057
 • Geslacht: Man
 • Viva Bavaria !
  • Haus Mittenwald
Re: nieuwe reeks op 1 : "Mij overkomt het niet"
« Reactie #1 Gepost op: zondag 07 januari 2018 - 14:32:02 »
Mooi initiatief. Alleen kan ik hier geen aansluiting bij Proximus of Telenet krijgen.
"Die Teilnahme am Straßenverkehr erfordert ständige Vorsicht und gegenseitige Rücksicht." (Duitse StVO §1 (1))