Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
2
Praatcafé / Re: Wat heb je vandaag weer meegemaakt (bis)
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op Vandaag om 08:59 »
Citaat van: bert covens
En mag ik van mijn kant hopen, dat de verantwoordelijken nu wakker geschud zijn ?  En derhalve vooral niet gokken, doch op zeker spelen ?  Dus controleren ?
Je mag altijd hopen maar ik vrees ervoor ... :)

En inderdaad.  Want ziedaar waarom het fileleed deze ochtend gigantisch was.  Een collega reed om 5.30 de Antwerpse Ring op, om uiteindelijk pas om 7.00 uur de fabriek in Kallo te bereiken.  Gans de Antwerpse Ring zat dan al potvast. 

Want guess what : in de Kennedytunnel waren er 's morgens héél vroeg 2 rijstroken afgesloten.  Het was iets met vallende lampen of zoiets .....

Tegen dat de ochtenspits normaliter op gang zou beginnen komen, waren de rijstroken weer vrijgegeven.  Maar het kwaad was al geschied : de files stonden al van voor Brecht.  + 50 min tot Antwerpen Noord, en dan nog 's de ganse Antwerpse Ring potvast.  E313 richting Antwerpen idem dito.
3
Voertuig- en rijtechnieken / Re: auto met startknop blijkt sluipmoordenaar
« Laatste bericht door svenn Gepost op dinsdag 22 mei 2018 - 22:38:12 »
Morgen eens contact opnemen met garage ...

Ofwel kunnen ze er niets aan veranderen, ofwel mag je dokken voor een aanpassing van de software (meestal ca. 30 €).
Het eerste dus ...
"Ze weten ervan" maar "er is geen soort update oid" ...
Dus als er ne zatte kan starten en je pakt de sleutel/kaart af, kan die nog vertrekken ...
Dus een carjacking ...
Dus ...

Vandaag eens aan enkele collega's gevraagd en iemand met een recente Ford Ecosport : hetzelfde.
Eens gestart kan je die bwvs leegrijden zonder sleutel.

Morgen dan maar mailtje naar hoofdbureau en in cc de garage.
Zal niet van komen wsl, maar dan heb ik er toch iets voor geprobeerd.
Een eventuele volgende auto heeft nu al een extra test ...  ;D
4
Praatcafé / Re: Wat heb je vandaag weer meegemaakt (bis)
« Laatste bericht door jozef Gepost op dinsdag 22 mei 2018 - 20:30:20 »
Voilà ... de voorgeschreven dingen op elk hun respectievelijke km-stand of dingen waar ze niet zeker over zijn en dat dan na eventuele contactname met de klant.

Het zou inderdaad nogal kras zijn dat je je wagen naar de garage brengt voor een olieversersing, en dat ze jou, als je hem komt halen, zeggen: "We hebben er ineens maar een nieuwe motor ingestoken, want die oude had zijn beste tijd wel gehad".

Je kunt het ook doen zoals Rolls Royce: preventief onderhoud, alle onderdelen die het kunnen opgeven, worden al geruime tijd voordien vervangen. Zo staat een RR nooit aan de kant. En wie zich een RR kan veroorloven, heeft er ook geen moeite mee dat de werkplaatskosten gemiddeld ongeveer 1.000 euro per maand bedragen.
5
Praatcafé / Re: chauffeur dubbeldekker schat hoogte van brug verkeerd in
« Laatste bericht door jozef Gepost op dinsdag 22 mei 2018 - 19:17:26 »
En het welbekende smoesje: "De chauffeur zou door de felle zon, het bord waarop de hoogte staat aangegeven, over het hoofd hebben gezien." Als hij dat aan de Polizei verklaart, krijgt hij alvast ook een boete voor niet aan de omstandigheden aangepaste snelheid.
6
Verkeersbeleid / Re: Meerderheidspartijen oneens over invoering rookverbod in wagen met minderjarigen
« Laatste bericht door jozef Gepost op dinsdag 22 mei 2018 - 19:11:27 »
En los daarvan : enig verantwoord ouder doet dat nooit in nabijheid van (eigen of andere) kinderen.

Het is veel te kort door de bocht om ouders zomaar te veroordelen. Je moet het roken in zijn historische contekst zien.

Toen ik 50 jaar geleden begon te roken, zei niemand dat daar iets mis mee was. Integendeel, wie als man niet rookte, gold als asociaal. Een directielid van de bank ontbood mijn collega kort voor de middag. Hij bood hem een aperitief aan, doch mijn collega wees hem af omdat hij geen alcohol dronk. Daarna bood hij mijn collega een sigaar aan, die mijn collega afwees omdat hij niet rookte. Waarop het directielid hem zei: "En achter de vrouwen lopen doe je ook niet zeker? Man, leeft jij eigenlijk wel?" Zelfs een minimalistische wagen als een Citroën 2CV was uitgerust met een asbak. Op internaat mochten we pas vanaf 16 met toestemming van de ouders roken; de studiemeester zag een 8-jarige met een sigaret voorbijlopen, en zei alleen maar: "Niet teveel roken, hé manneke".

Wetenschappers zijn erin gespecialiseerd om met de grootste zekerheid stellingen te verkondigen waarvan later blijkt dat ze de bal compleet misgeslagen hebben. Toen ik nog een kind was, werd er reclame gemaakt voor een ei bij elk ontbijt. Later mocht dat niet meer vanwege de cholesterol, en heb ik als hartpatiënt jarenlang slechts 2 eieren per 2 weken mogen eten. Nu mag ik eieren eten zoveel ik wil, want ze zijn er achter gekomen dat dat van die cholesterol bullshit was.  Met welke autoriteit willen dergelijke wetenschappers mij ervan overtuigen dat roken ongezond is?

Nu wil ik wel geloven dat roken de kans op bepaalde aandoeningen verhoogt. Maar het gaat daarbij niet om een zekerheid dat ik die aandoening zal krijgen als ik rook, enkel dat de kans daarop verhoogt. Welnu, de dag dat de dokter mij zegt dat ik longkanker heb, maakt het voor mij geen enkel verschil of mijn kans nu 1% of 99% was, en of ik die kanker nu al dan niet door het roken gekregen heb.

Komt daar nog bij dat de overheid niets onderneemt om rokers te helpen om op te houden met roken. Er moeten op de sigarettenpakjes teksten en beelden staan waarvan men perfect weet dat ze niets uithalen. Telkens de prijs van de sigaretten verhoogt, wordt er tot op de eurocent na uitgerekend dat de meeropbrengst aan accijnzen daardoor nog altijd groter zal zijn dan de minderopbrengst door rokers die stoppen.

Gisterenavond vroeg een meisje in een restaurant mij een sigaret. Ik geef haar een sigaret, en de moeder komt mij zeggen dat ze een klacht bij de politie tegen mij gaat neerleggen, want dat haar dochter nog geen 16 jaar is, waardoor er aan haar geen sigaretten mogen verkocht worden. Eerst zeg ik haar: "Doe gerust, want ik heb aan uw dochter geen sigaretten verkocht, ik heb haar alleen maar een sigaret gratis gegeven." Dan neem ik een hand van die moeder, leg ze op haar hoofd, en zeg haar: "Ik heb U zien toekomen op de parking. Waarom droegen U en uw dochter geen veiligheidsgordel? Wil U dat ik dat meld aan het Jugendamt?" Waarop het mens afdroop.

Bijna 10 jaar geleden ben ik wel vrijwillig gestopt met in huis te roken. Voor mijn vrouw en onze hond, en opdat het huis proper zou blijven. Weer of geen weer, ik rook enkel nog buiten. En ik rook sindsdien wel veel minder dan vroeger.
7
Verkeersbeleid / Re: Roken met kinderen in de auto? Boete van 120 euro
« Laatste bericht door jozef Gepost op dinsdag 22 mei 2018 - 18:30:22 »
Als ik de taalkundige in mij loslaat op dit karantenartikel lees ik hier dat vrouwen nog steeds ongestraft mogen roken (in ZIJN auto). Bovendien mag het dan geen lease-auto zijn, want die auto is niet het eigendom van de persoon achter het stuur...

Pas op.  Er zijn wel méér wetteksten met "HIJ" ....  ;D

Ik zie genderneutrale mogelijkheden ;)

Die zijn overbodig. Je moet een onderscheid maken tussen het grammaticaal en het biologisch geslacht (waarom is trouwens grammaticaal de stoel mannelijk en de tafel vrouwelijk?). In vele talen bestaat het generisch mannelijk, waarmee je met een mannelijk woord naar de mens verwijst, ongeacht het biologisch geslacht. Heb je in het Frans bijvoorbeeld een groep van 999 vrouwen en 1 man, dan is het persoonlijk voornaamwoord "ils" (mannelijk).

In Duitsland, maar vooral in Oostenrijk rijst er helaas alsmaar meer protest tegen. In Duitsland wilde een vrouw een bankdocument niet ondertekenen omdat er "Kunde" en niet "Kunde oder Kundin" op staat. In Oostenrijk is het vrij onaangenaam teksten te moeten lezen met bijvoorbeeld telkens "der Fahrer oder die Fahrerin". Wat doen ze dan overigens met hermafrodieten (tweeslachtigen)?

Een Duitse school gaat met de nog vrij jonge kinderen ijsschaatsen. Ze schreef in een bericht aan de ouders dat het fijn zou zijn als enkele moeders zich zouden kunnen vrijmaken om de kindjes in de ijsschaatsen te helpen. Het heeft op Facebook een orkaan ontketend. Een man schreef naar de school: "Ik kan me vrijmaken en komen helpen, maar ik doe het niet, want ik ben geen moeder".

Leve het Hongaars, die taal kent totaal geen grammaticale geslachten.
8
Voertuig- en rijtechnieken / Re: auto met startknop blijkt sluipmoordenaar
« Laatste bericht door jozef Gepost op dinsdag 22 mei 2018 - 18:08:09 »
Morgen eens contact opnemen met garage ...

Ofwel kunnen ze er niets aan veranderen, ofwel mag je dokken voor een aanpassing van de software (meestal ca. 30 €).
9
Voertuig- en rijtechnieken / Re: Lekke band? Slechts 1 op de 10 nieuwe wagens heeft oplossing
« Laatste bericht door jozef Gepost op dinsdag 22 mei 2018 - 17:50:00 »
Vraagje : kan er ergens een instelling gezet worden dat je uw bericht nog kan wissen tot 5 à 10 minuten later OF tot er een volgende reactie is gezet ?

Je kunt een bericht niet wissen. Je kunt een bericht bewerken tot 5 minuten nadat je het geplaatst heb en de inhoud dan bijvoorbeeld vervangen door "Te verwijderen bericht"; dan verwijderen Joeri of ik het bericht.
10
Voertuig- en rijtechnieken / Re: auto met startknop blijkt sluipmoordenaar
« Laatste bericht door svenn Gepost op maandag 21 mei 2018 - 23:53:09 »
(...)
En ik heb zélf al ondervonden dat het kan.  Ik heb zélf al meegemaakt dat we hier thuiskwamen, en m'n echtgenote de sleutel in haar handtas heeft zitten.  Als zij dan met die handtas uitstapt, blijft de motor inderdaad draaien.  Al geeft mijn Grand Scénic me dan wél promp een lawaaierig alarm.  En een duidelijke melding op m'n instrumentenpaneel, in een grote rode kader.  Ik kan de wagen dan nog moeiteloos in de garage rijden.  De motor stil leggen kan ik evenwel niet met de startknop.  Dat kan pas weer, als de sleutel zich opnieuw in de wagen bevindt. 
(...)
Is idd zo, we hebben hier een Renault Megane bj2015 en die heeft dat ook zo'n scherp signaal en duidelijke indicatie.
Zou ik eens moeten proberen of ik blokje om kan rijden ... :)

En dan is 't volgende een bezoekje, telefoon of mail naar de dealer hierover.
Eens zien hoe die reageert. :)

Dus gisteren getest ... kon zonder probleem 300m verder rijden, draaien en terugkomen.
Enkel bij sluiten vd deuren een waarschuwing "sleutel niet aanwezig" oid, gewoon vertrekken, dan nog 2x ( na 5 en 10 sec ) een waarschuwingsgeluid gehad van paar seconden en dan ... niets meer. Dus 3x een moeiteloos te negeren waarschuwing maar geen verdere actie.
Ik parkeer terug en kon zonder probleem de start-/stopknop indrukken om motor te laten uitvallen, wel 5 sec drukken ipv de normale 1 sec met aanwezige kaart.

Morgen eens contact opnemen met garage ...
Pagina's: [1] 2 3 ... 10