Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Voertuig- en rijtechnieken / Re: Weeral een Tesla in rook opgegaan
« Laatste bericht door steve Gepost op Gisteren om 08:43 »
Maar Jef heeft tenminste de eerlijkheid gehad om toe te geven dat het zijn eigen schuld was en niets te maken had met tesla zelf.
2
Voertuig- en rijtechnieken / Re: Eerste foto's Tesla Semi?
« Laatste bericht door steve Gepost op Gisteren om 08:39 »
Intussen prijzen bekend en die zijn tussen de $150.000 (short range) en $200.000 (long range). Dit had niemand verwacht dat het aan zo'n lage prijs kon. Het aantal bestellingen dat officieel is meegedeeld ligt al tegen de 500 intussen, met een hele hoop die er niet publiek mee naar buiten komen.
Als ze hun claims kunnen waarmaken (de snelheid en trekkracht ongetwijfeld) en hun deadline halen (zou de eerste keer zijn dan), dan wordt dit de zoveelste game changer van Tesla.
3
Praatcafé / Re: Mag ik als fietser op de rijbaan als het sneeuwt ? Zie kemel fietsersbond
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op woensdag 13 december 2017 - 18:59:26 »
Uit het artikel:

Citaat
Overigens kan een agent anders oordelen. Als die vindt dat het fietspad wel berijdbaar is, kan je beboet worden omdat je niet op het fietspad rijdt

Nu zou ik wel eens willen weten hoe een agent kan beoordelen of, met mijn specifieke vaardigheden op de fiets, voor mij een besneeuwd fietspad al dan niet nog berijdbaar is. Er zijn fietsers die zich op de sneeuw nog kunnen rechthouden als anderen dat al lang niet meer kunnen.

Ik dacht zelfs dat een agent in zijn PV feiten moet weergeven in plaats van zijn/haar mening.
4
Praatcafé / Re: Mag ik als fietser op de rijbaan als het sneeuwt ? Zie kemel fietsersbond
« Laatste bericht door jozef Gepost op woensdag 13 december 2017 - 17:55:14 »
Uit het artikel:

Citaat
Overigens kan een agent anders oordelen. Als die vindt dat het fietspad wel berijdbaar is, kan je beboet worden omdat je niet op het fietspad rijdt

Nu zou ik wel eens willen weten hoe een agent kan beoordelen of, met mijn specifieke vaardigheden op de fiets, voor mij een besneeuwd fietspad al dan niet nog berijdbaar is. Er zijn fietsers die zich op de sneeuw nog kunnen rechthouden als anderen dat al lang niet meer kunnen.
5
Praatcafé / Mag ik als fietser op de rijbaan als het sneeuwt ? Zie kemel fietsersbond
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op woensdag 13 december 2017 - 11:55:32 »
Citaat van: Het Nieuwsblad
Mag ik als fietser op de rijbaan als het sneeuwt ?

De afgelopen dagen waren geen pretje voor fietsers. Veelal was het slippen en glijden, veel fietspaden waren herschapen tot schaatsbanen. Moet je dan op het fietspad blijven rijden?

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171213_03240372?utm_source=twitter&utm_medium=dlvr&utm_campaign=twitterfeed

Uit het artikel :

Citaat
“Sterker nog, als het fietspad onberijdbaar is tout court, door een put in de weg, een geparkeerde wagen, vuilzakken of werken, mag je op de rijbaan fietsen”, aldus Roel Cleemput van de fietsersbond. “Die wetgeving is zowel bij fietsers als automobilisten weinig of niet bekend.

Ja, dat de wetgeving onvoldoende gekend is, blijkt wel :

Citaat
“Het is een subjectief oordeel. Als jij als fietser vindt dat het fietspad gevaarlijk of onberijdbaar is door een vast object, mag je op de rijbaan rijden. Mensen of andere fietsers tellen niet als obstakel, die moet je vragen om aan de kant te gaan."

Oei, vanwaar het onderscheid tussen "mensen" en "andere fietsers" ?  Zijn fietsers zelfs geen mensen meer volgens de fietsersbond of zo ? 

Oei, heb ik ergens wat gemist of zo ?  Krachtens wélke regel zou een fietser die een andere fietser/tweewielige bromfietser op het fietspad wil inhalen laatstgenoemde MOETEN vragen om aan de kant te gaan ?

Enneuh nogmaals oei .... :

Artikel 9. Plaats van de bestuurders op de openbare weg


9.1.2.

3° Wanneer de fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen het fietspad moeten volgen,
mogen zij dat verlaten om van richting te veranderen, om in te halen of om omheen een hindernis te rijden.


Val nu om ....

De fietsersbond die blijkbaar de rechten van een fietser niet kent !  Ziezo, nu weet iedereen wélke prutsers de belangen van de fietsers behartigen in dit land !  Gelukkig kent déze stoute automobilist dit recht wél !  ;D
6
Voertuig- en rijtechnieken / Re: Als de wagen slipt in de sneeuw
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op dinsdag 12 december 2017 - 18:52:22 »
Nog wat tips :

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/10-onmisbare-tips-voor-het-rijden-in-de-sneeuw~a5023644/

Citaat
Een goede zichtbaarheid is cruciaal om veilig rond te rijden. Controleer daarom voor je vertrekt of je nog voldoende vriesbestendige ruitenwisservloeistof. Maak je voor- en achterruit ijsvrij en vergeet zeker ook de achteruitkijkspiegels niet.

Euh .... zélf niks vergeten beste VIAS ?  Waarom zou je géén aandacht besteden aan een goede zichtbaarheid door de zijruiten ?  Is er een goede reden om die vol sneeuw te laten hangen, soms ?
7
Praatcafé / Re: Wat heb je vandaag weer meegemaakt (bis)
« Laatste bericht door jozef Gepost op dinsdag 12 december 2017 - 18:42:46 »
In Duitsland is op de A8 Stuttgart-München Tobias, een 36-jarige vader, om het leven gekomen als gevolg van een aanrijding met een spookrijder, die de aanrijding wél overleefd heeft. De spookrijder wordt vervolgd wegens moord, omdat de politie aanwijzingen heeft dat hij het spookrijden opzettelijk gedaan heeft.

Max, het 4-jarig zoontje van Tobias, heeft van zijn papa afscheid genomen met een eigen rouwbericht (niet voor gevoelige lezers):Dat zovele roekeloze bestuurders daar eens even zouden bij stilstaan.
8
Verkeersbeleid / Re: Politie krijgt nieuw wapen tegen truckers die inhaalverbod negeren
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op dinsdag 12 december 2017 - 18:39:23 »
Ik ga het hier beslist niet goedpraten.

Maar ik hoop dat die superslimme camera's dan ineens ook vaststellingen doen van chauffeurs die hun handen blijkbaar liever gebruiken om sensationele filmpjes maken voor op sociale media, dan om het stuur vast te houden in de sneeuw.

Op oa 0:17 sec, kan ik me zelfs niet van de indruk ontdoen, dat hij daarbij ook nog 's bitter weinig afstand houdt tav zijn voorligger.
9
Praatcafé / Re: Wat heb je vandaag weer meegemaakt (bis)
« Laatste bericht door JC Gepost op dinsdag 12 december 2017 - 18:28:06 »
Misschien zien we scenario's zoals gisteren binnen een paar ? niet meer wanneer bijna iedereen elektrisch rijdt!  >:D

Welk woord ontbreekt waar ik het rode vraagteken ingevoegd heb? Decennia? Eeuwen?

Dagen, weken, maanden, ... ;D
10
Verkeersbeleid / Politie krijgt nieuw wapen tegen truckers die inhaalverbod negeren
« Laatste bericht door jozef Gepost op dinsdag 12 december 2017 - 17:54:17 »
Citaat van: GVA
Politie krijgt nieuw wapen tegen truckers die inhaalverbod negeren

De meeste problemen ontstonden door vrachtwagens die hellingen niet op geraakten en daardoor alles blokkeerden. En camions die niet vastliepen, reden vaak vlotjes voorbij op het midden- of zelfs het linkerrijvak. Ook gisteren bleek dus weer dat het inhaalverbod voor vrachtwagens bij neerslag massaal genegeerd wordt.

Een nieuw KB moet mogelijk maken dat ook de camera’s met nummerplaatherkenning op onze snelwegen die overtredingen kunnen vaststellen. Die aanpassing komt er in de loop van 2018.

http://www.gva.be/cnt/dmf20171212_03238295/politie-krijgt-nieuw-wapen-tegen-truckers-die-inhaalverbod-negeren
Pagina's: [1] 2 3 ... 10