Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Citaat van: HLN
Borstelwagenbestuurder wekt Genkenaar en kijkt dan plots in loop van luchtdrukgeweer

Een 37-jarige Genkenaar die een bestuurder van een borstelwagen met een luchtdrukgeweer bedreigde, heeft van de Tongerse strafrechtbank een werkstraf van 130 uur en een boete van 600 euro gekregen. De Genkenaar nam het niet dat de werkman hem wakker had gemaakt met zijn borstelwagen.

https://m.hln.be/nieuws/binnenland/borstelwagenbestuurder-wekt-genkenaar-en-kijkt-dan-plots-in-loop-van-luchtdrukgeweer~a95d0bc0/

Gebruik van eender wélke vorm van geweld, is uiteraard NOOIT goed te praten.  Idem voor het verboden wapenbezit.

Aan de andere kant, is het gedrag van die werkman ook niet goed te praten.  Waarom moet die veegmachine per sé blijven draaien, terwijl hij z'n boterhammetjes zit op te eten ?  En waarom weigert hij zelfs de machine stil te zetten, wanneer hij hierop aangesproken wordt door een buurtbewoner die probeert te slapen ?  Dat is toch ook niet bepaald redelijk, of wel soms ?  En als het om 1 of andere reden technisch niet mogelijk was die machine stil te leggen tijdens de eetpauze, was het dan bvb geen optie om even verderop te rijden of zo ?

De reactie van de buurtbewoner is natuurlijk op generlei wijze goed te praten.  Anderzijds kan ik de man z'n ergernis wél begrijpen.

2
Humor / parking van de supermarkt vol ? Neen, hoor ! IK heb nog plaats, jawel.
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op Vandaag om 16:20 »
Citaat van: HLN
Staat parking Colruyt vol? Nee hoor, hier is nog een plaats vrij

Het was weer druk op de parking van de Colruyt. Maar daar heeft deze bestuurder een originele oplossing voor gevonden. De opmerkelijke foto werd gepost op een Facebook-pagina voor personeelsleden van Colruyt.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/staat-parking-colruyt-vol-nee-hoor-hier-is-nog-een-plaats-vrij~a91bc8f1/

DAT is nog 's handig, zo'n carport op de parking van je plaatselijke supermarkt.
3
Praatcafé / Re: Beginnend chauffeur (19) en vader zitten allebei dronken in auto
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op Vandaag om 14:59 »
Met 0,6 promille alcohol .... bedoelt de journalist wss geïntoxiceerd.  ttz : Ik lees toch alvast niks over bijkomende vaststellingen inzake dronkenschap.

https://www.wegcode.be/wetteksten/secties/wetten/verkeerswet/458-t4hs3
https://www.wegcode.be/wetteksten/secties/wetten/verkeerswet/460-t4hs5


* voor de zoon : voorwaarden inzake scholing niet gerespecteerd : (zie artikel 30 § 2)  (400 à 4000 euro met opdeciemen bij)
==> rijden op een tijdstip dat zulks niet toegelaten is met een voorlopig rijbewijs
==> niet toegestane vervoer van passagiers met een voorlopig rijbewijs
==> geen L op de achterruit
==> geen tweede binnenspiegel voor de begeleider

* voor de zoon : rijden onder invloed van een strafbare alcoholopname 0,6 promille (zie artikel 34 § 1) (200 euro à 4000 euro met opdeciemen bij)

* voor de vader : het begeleiden van een leerling, die zich niet houdt aan de voorwaarden van het voorlopig rijbewijs (zie artikel 30 § 2) (400 à 4000 euro met opdeciemen bij)

* voor de vader : het onder invloed van een strafbare alcoholopname begeleiden van een leerling met een voorlopig rijbewijs (zie artikel 34 § 2) (200 euro à 4000 euro met opdeciemen bij)


Ik vraag me zelfs af, of het bedrag wegens niet respecteren van de voorwaarden inzake scholing éénmalig is, dan wel pér begane inbreuk tegen deze voorwaarden.

Een gedeelte van voormelde bedragen kàn voorwaardelijk uitgesproken worden.
Daarbovenop dan nog de gerechtskosten
Daarbovenop nog 200 euro verplichte bijdrage aan het zogenaamde slachtofferfonds.
==> Eénmalig te betalen, indien de rechter een totaalbedrag uitspreekt voor àlle begane inbreuken.  Ofwel per overtreding te betalen indien de rechter afzonderlijke boetebedragen per overtreding uitspreekt.

Mocht ik NU vader en zoon zijn, ik zou toch al beginnen sparen en uitkijken naar een héél goede advocaat, gespecialiseerd in verkeersrecht.  Ze gaan 'm hàrd nodig hebben, denk ik zo ....
4
Praatcafé / Re: De lijn
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op Vandaag om 13:58 »
Amai, als ze bij De Lijn iets doen, dan doen ze 't ineens ook goed.  Een lijnbus die frontaal op een tram knalt, en amper een kilometer daarvandaan ontspoort én kantelt een rijtuig van een gekoppelde PCC tram :


Citaat van: GVA
Bus botst frontaal op tram op kruispunt: twintig gewonden

DEURNE - Op het kruispunt van de August Van de Wielelei en de Ruggeveldlaan in Deurne zijn dinsdagochtend een bus en een tram frontaal op elkaar gereden. Een twintigtal personen raakten gewond. De weg was er een hele tijd volledig versperd.

http://www.gva.be/cnt/dmf20180220_03367128/bus-en-tram-botsen-tegen-elkaar-op-kruispunt

Citaat van: GVA
Tram ontspoort en kantelt aan rotonde Wommelgem: vier gewonden

WOMMELGEM - Op de keerlus aan de rotonde van het op- en afrittencomplex van de E313 in Wommelgem is dinsdag rond 9 uur een tram gekanteld. De hulpdiensten zijn momenteel bezig met het wegtakelen van het treinstel. Eerder op de ochtend vond er ook al een zwaar ongeval tussen een tram en een bus plaats in Deurne.

http://www.gva.be/cnt/dmf20180220_03367177/tram-ontspoort-en-kantelt-aan-rotonde-wommelgem?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=gva&utm_content=article&utm_campaign=seeding


En dan nog een even stom als tragisch ongeluk :

Citaat van: GVA
Oudere dame in levensgevaar na aanrijding door bus

DEURNE - Op de Turnhoutsebaan in Deurne is dinsdagvoormiddag een oudere dame aangereden door een bus.

http://www.gva.be/cnt/dmf20180220_03367279/oudere-dame-in-levensgevaar-na-aanrijding-door-tram?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=gva&utm_content=article&utm_campaign=seeding

Alleen heb ik hier enigszins moeite met de manier waarop de krantenkop geformuleerd is.  Het kan aan mij liggen, maar de titel lijkt te suggereren dat de lijnbus de dame omver gereden heeft.  Maar als ik dan het artikel lees, dan lees ik dat de bewuste dame in al haar haast en spoed om de bus nog nét te halen, van het halteplatform gevallen is en zodoende onder de bus (die net vertrok) beland is.

En de dame heeft het ongeval helaas niet overleefd :

Citaat van: GVA
Vrouw (86) bezweken aan verwondingen na aanrijding door bus

DEURNE - Op de Turnhoutsebaan in Deurne is dinsdagvoormiddag een oudere dame aangereden door een bus. Ze werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze aan haar verwondingen is bezweken. Het gaat om een 86-jarige buurtbewoonster.

http://www.gva.be/cnt/dmf20180220_03367279/oudere-dame-in-levensgevaar-na-aanrijding-door-tram
5
Praatcafé / Re: Rijschool verkoopt valse rijbewijzen
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op Vandaag om 09:57 »
Er nog voor betalen ook... en dat terwijl er een site bestaat wiens naam suggereert dat je er een gratis rijbewijs online kunt krijgen.

Ieder z'n gedacht over de kwaliteit van die site.

Maar 1 ding moet ik de maker ervan wel nageven : hij had (en heeft) zo z'n contacten.  Maar hij weet daarbovenop z'n product verdomd goed aan de man te brengen.  Commercieel talent heeft hij wel.  Het is uiteindelijk een zéér beproefde techniek, om de klant de indruk te wekken dat hij 1 en ander krijgt, terwijl hij er in werkelijkheid voor betààlt.

Geloof het nu of niet, maar mensen trappen er nog steeds in.  Ik herinner mij zo'n gesprekje tussen onze kids en m'n schoonma
- "Moeke, nu zijn we dit jaar niet naar de Kermis kunnen gaan hier in de gemeente.  Maar we zijn wél een dag naar de Efteling geweest"
- "Haja, da's beter hé.  Daar kunnen jullie tenminste overal gratis op de attracties".


Ik kon het toen écht niet laten om haar ff weer met de beide voetjes op de grond te zetten : "Juist : voor ons gezin van 5, mochten we voor een kleine 200 euro nagenoeg alle attracties euh .... gratis doen, moeke !".

(edit : 5 x 36 euro vanaf de leeftijd van 4 jaar en een parkingticket van 10 euro)
6
Praatcafé / Re: Geflitst door rood.
« Laatste bericht door jozef Gepost op Gisteren om 22:48 »
Ik kwam uit nachtdienst en was inderdaad oververmoeid en gestresseerd.

Ik heb een vriendin gehad die in exact dezelfde omstandigheden onder een geparkeerde oplegger gereden is. Morsdood. Ze was uit de echt gescheiden. Haar 5-jarig zoontje kon niet terecht bij zijn vader (haar ex-man) omdat het een doorzopen zatlap was die zelfs niet voor zichzelf kon zorgen.

Citaat
Ik hoop dat je niet bedoelde om de wagen definitief langs de kant te zetten?

Neen, dat zeker niet, ik hoop dat het niet zo overgekomen is, want dan heb ik een bok van formaat geschoten. Enkel als je weet dat je niet in staat bent om veilig te rijden. Het vergeten van de prijs van een taxi duurt veel minder lang dan een revalidatie na een zwaar verkeersongeval.

Voor de rest heeft Svenn hier al zeer goed verwoord wat ik ook zou geschreven hebben.
7
Praatcafé / Re: Geflitst door rood.
« Laatste bericht door svenn Gepost op Gisteren om 21:54 »
Beste Cindy,

Welkom op dit forum.

Wat betreft je (weder)vraag : 
Nee, dat is niet zijn bedoeling.
Eerder je wel te waarschuwen voor gevaarlijke gedachten als "eigenlijk zou ik beter niet rijden, maar voor deze keer kan het nog wel".
Indien je te moe/gestresseerd bent, kan ik je best aanraden voor vertrek even in de auto tot rust komen en/of een powernap nemen van een half uur of een uur.

Niet dat dit de Heilige Graal der Oplossingen is, maar toch veiliger dan oververmoeid/gestresseerd achter het stuur te kruipen.
8
Praatcafé / Re: Geflitst door rood.
« Laatste bericht door Cindy37 Gepost op Gisteren om 19:27 »

Ik kwam uit nachtdienst en was inderdaad oververmoeid en gestresseerd. Mocht het mogelijk zijn om mijn werk te bereiken met tram/bus of trein zou ik er geen moment aan denken om nog met de wagen te rijden. Mocht het verboden worden de wagen te besturen als je (over)vermoeid of gestresseerd bent dan zouden de dagelijkse fileproblemen meteen worden opgelost. Anderzijds zou dat ook grote gevolgen hebben voor onze economie. Ik rij ongeveer 20 jaar met de wagen en het is de tweede keer dat ik iets voor heb. De eerste keer was het voor een defecte koplamp.
Ik hoop dat je niet bedoelde om de wagen definitief langs de kant te zetten?

9
Praatcafé / Re: Geflitst door rood.
« Laatste bericht door jozef Gepost op Gisteren om 18:47 »
Welkom op dit forum, en hartelijk dank voor je registratie, Cindy!

Steeds meer politiekorpsen schakelen over op snelheidscamera’s die werken op basis van infraroodstralen.

Cindy, ik wil zeker niet de moraalpreker uithangen, ik heb ook al ernstige overtredingen gemaakt. Wat we allen weten, is dat we niet in staat zijn veilig een auto te besturen als we teveel alcohol, drugs of sommige medikamenten in het bloed hebben. Wat vaak vergeten wordt, is dat we dat evenmin zijn als we oververmoeid zijn of erg onder stress staan. Als je zo verstrooid was dat je een rood licht genegeerd hebt, was het hoog tijd om onmiddellijk de auto aan de kant te zetten.

Velen hebben al gezegd "Ach, het zal nog wel lukken", om dan na een ongeval te zeggen "Kon ik de klok maar terugdraaien". Neem geen risico, doe het jezelf, je dierbaren en andere weggebruikers niet aan dat er verkeersslachtoffers vallen omdat je niet in staat bent om veilig te rijden.

Hoe het nu verder gaat, kan je enkel weten als je een glazen bol hebt. Kijk maar eens op

Rijden door een rood licht heeft niet overal dezelfde gevolgen.
10
Praatcafé / Geflitst door rood.
« Laatste bericht door Cindy37 Gepost op Gisteren om 16:43 »
Hallo,

Vooreerst ik ben nieuw hier en weet niet heel zeker of mijn onderwerp hier wel thuis hoort, mocht het niet zo zijn mijn excuses.
Een drietal weken terug was ik erg verstrooid en ben ik door een rood licht gereden en je raadt het al er stond een vaste flitspaal.
Het was pikkedonker en ben er zodoende 100 % zeker van dat ik geen flits heb gezien en tot vandaag maakte ik mij daar weinig zorgen om.
Vandaag kreeg ik fanmail van Pro Justitia in de bus dus mag ik me aan het een en het ander verwachten.
Hoe kan het eigenlijk dat er toch een foto van je verkeersovertreding werd gemaakt zonder flits?
Ik weet dat ze van die infraroodflitsers hebben maar ik wist niet dat die ook in de bakken van de vaste flitspalen kunnen worden gebruikt.
Of misschien is het wel een digitale camera waarvan de foto's voldoende duidelijk zijn dat er geen flits meer nodig is?

Alvast bedankt voor de eventuele reacties.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10