Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Momenteel rijden er in Belziek nauwelijks meer dan 0,1% volledig elektrische voertuigen rond. In 2017 waren er 6552 elektrische personenwagens ingeschreven in Belziek. Dit aantal groeit echter exponentieel! De laatste jaren wordt een groei van 50% of meer gerealiseerd. Door een aantal interessante modellen die beschikbaar komen einde 2018 zal deze groei zeker niet afzwakken.
Met dit groeiritme wordt in 2020 de kaap van de 1% gerond om in 2025 zelfs rond de 25% uit te komen! Koppel dit met een vergroening van de elektriciteitsproductie en de CO2 uitgestoten door het wagenpark zal drastisch dalen. De elektrische voertuigen stoten indirect CO2 uit, maar zelfs als deze elektriciteit door de Duitse bruinkoolcentrales wordt opgewekt is het al beter dan een diesel of benzine.
Die 25% is zeker haalbaar, zelfs zonder al te grote aanpassingen aan het net. Dit zou resulteren in 5% extra elektriciteitsverbruik!
De huidige elektriciteitsproductie stoot 190 g CO2 uit per kWh. Een gemiddelde elektrische wagen verbruikt 15 kWh/100 km. De uitstoot voor 100 km is dan 190 x 15 = 2850 g, of 28,5 g/km!

Even snel uitrekenen wat dat betekent in 2025. Stel een wagenpark dat bestaat voor 75% uit ICE-wagens met een uitstoot van 100 g/km en 25% elektrische wagens aan 30 g/km

0,75 x 100 + 0,25 x 30 = 82,5

Zonder extra inspanningen wordt in 2025 een uitstoot gehaald van gemiddeld 82,5 g/100 km vnl. door een aanzienlijk aandeel elektrische voertuigen!
2
Citaat van: GVA
CO2-uitstoot door nieuwe wagens voor het eerst sinds 2010 weer gestegen in EU

Een van de redenen voor de stijging is dat, mede door het dieselschandaal bij Volkswagen, meer mensen benzinewagens kopen. En benzinewagens doen het qua CO2-uitstoot nu eenmaal slechter dan dieselwagens.

https://www.gva.be/cnt/dmf20180424_03479953/co2-uitstoot-door-nieuwe-wagens-voor-het-eerst-sinds-2010-weer-gestegen-in-eu
3
Ik verschiet er van, dat er nog gene slimme geweest is, die deze sensoren met eender welk materiaal afgedekt heeft om die parkeerwachters te pesten.

Liefst met iets dat er heel moeilijk af te krijgen is.  :D
4
Ik verschiet er van, dat er nog gene slimme geweest is, die deze sensoren met eender welk materiaal afgedekt heeft om die parkeerwachters te pesten.
5
Praatcafé / Re: TOPIC : POLITIE
« Laatste bericht door jozef Gepost op maandag 23 april 2018 - 19:53:09 »
Citaat
Korpschef Werner Cazaerck van de lokale politie Lier belooft een onderzoek van de dienst Intern Toezicht. “Indien uit de feiten én de omstandigheden blijkt dat deze inderdaad zo gebeurd zijn, mag het duidelijk zijn dat het hier om een actie van een individu gaat die niet in naam van de lokale politie Lier handelde.”

Heeft die flik erbij gezegd dat hij niet in naam van de lokale politie handelde? Natuurlijk niet.

Een flik die niet weet wat laster en eerroof is? Of een flik die zijn functie misbruikt om te intimideren en de overtreder te beschermen?

Afschuwelijk dat er dergelijk gespuis met ons belastinggeld betaald wordt.
6
Verkeersreglement / Re: regels mbt voetgangers volgens VAB
« Laatste bericht door jozef Gepost op maandag 23 april 2018 - 19:31:55 »
Ja !  Tenzij het je eigen huis is, dat in de fik staat.  ;D

... en je het niet zelf in brand gestoken hebt.  ;D
7
Wegeninfrastructuur / Re: onbeperkt gratis parkeren omdat installatie parkeersensoren compleet mis gaat
« Laatste bericht door jozef Gepost op maandag 23 april 2018 - 19:29:42 »
Straffen To(e)b(b)a(c)k.
8
Praatcafé / Re: TOPIC : POLITIE
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op maandag 23 april 2018 - 08:32:13 »
Citaat van: Gazet Van Antwerpen
Buurtbewoner klaagt op Facebook foutparkerend bedrijf aan en krijgt zelf politie aan de deur

LIER - Een bewoner van de Mallekotstraat in Lier die op sociale media over foutparkerende takelwagens berichtte, kreeg de politie op bezoek. Die onderzoekt nu de zaak.

https://www.gva.be/cnt/dmf20180422_03476129/buurtbewoner-klaagt-op-facebook-foutparkerend-bedrijf-aan-en-krijgt-zelf-politie-aan-de-deur?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=gva&utm_content=article&utm_campaign=seeding

Laster en eerroof ?  Oh ja ?

Misschien moet die flik even checken WAT laster en eerroof precies inhouden :

http://www.rechtswijzer.be/het-recht/strafrecht/overzicht-van-misdrijven/misdrijven-tegen-personen/laster-en-eerroof

Citaat
Wat is dan juist het verschil tussen laster en eerroof ?

Bij laster gaat het om valse aantijgingen van feiten waarvan de wet het bewijs toelaat; bij eerroof gaat het om valse aantijgingen van feiten waarvan de wet het bewijs niet toelaat. Wanneer de persoon een openbare hoedanigheid bekleedt, is bewijs toegelaten met alle middelen. Aantijgingen tegen een persoon van feiten die tot het private leven behoren, kunnen enkel met een vonnis of authentieke akte bewezen worden.

Het gaat blijkbaar niet om valse aantijgingen.  De desbetreffende voertuigen staan wel degelijk geparkeerd op een rijbaan, verdeeld in rijstroken.  Soms zelfs tegen de rijrichting in.  De buurtbewoner maakt er foto's van, en maakt die via sociale media bekend.  Vals zijn de aantijgingen dus geenszins.

Opmerkelijk is ook weer de tussenkomst van de commissaris :

Citaat
Korpschef Werner Cazaerck van de lokale politie Lier belooft een onderzoek van de dienst Intern Toezicht. “Indien uit de feiten én de omstandigheden blijkt dat deze inderdaad zo gebeurd zijn, mag het duidelijk zijn dat het hier om een actie van een individu gaat die niet in naam van de lokale politie Lier handelde.”

Enerzijds schakelt hij de dienst Intern Toezicht in, en distantieert hij zich (in voorkomend geval) nadrukkelijk van de actie van 1 zijn agenten.

Mààr : waarom lees ik (in voorkomend geval) alvast NIKS over een sanctie of maatregel tegen de betrokken agent ?
9
Wegeninfrastructuur / onbeperkt gratis parkeren omdat installatie parkeersensoren compleet mis gaat
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op zondag 22 april 2018 - 20:32:40 »
Citaat van: Nieuwsblad
Hier kan je onbeperkt gratis parkeren want installatie parkeersensoren gaat compleet de mist in

LEUVEN - De installatie van de parkeersensoren op de nieuwe shop&go-plaatsen op het Smoldersplein in hartje Leuven is compleet fout gegaan. In plaats van in het midden van het parkeervak staan ze op de lijnen, en dus zal er geen enkele auto boven gaan staan.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180420_03473836?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=nieuwsblad&utm_content=article&utm_campaign=seeding

10
Verkeersreglement / Re: regels mbt voetgangers volgens VAB
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op zondag 22 april 2018 - 20:16:03 »
Ik heb overigens nog eens naar het eerste bericht in deze draad gekeken:

Citaat
Wie een zebrapad gebruikt of aanstalten maakt om het te gebruiken, heeft altijd voorrang op andere weggebruikers, behalve bij spoorvoertuigen.

O ja? Ook op de bestuurders van prioritaire voertuigen?

Ja !  Tenzij het je eigen huis is, dat in de fik staat.  ;D
Pagina's: [1] 2 3 ... 10