Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Ik vrees dat die man een ernstig psychisch probleem heeft en in een andere dan de werkelijke wereld verkeert.

Maar de treinbestuurder werd toch weer maar eens met angst opgezadeld.
2
Praatcafé / Re: Rijverbod voor Michel van den Brande
« Laatste bericht door jozef Gepost op Vandaag om 14:45 »
Ik heb wel sympathie voor Michel. Hij is recht door zee en een keiharde werker. Maar ik laat zijn advocaat het voordeel van de twijfel, want het is niet de eerste keer dat Michel tegen windmolens vecht.

Recidivist? Ach, ik krijg hier gemiddeld wel één keer per maand een snelheidsboete van 10 euro, wat maakt dat uit op het totale budget van een auto? En als ik betaal, hoef ik zelfs de vragenlijst niet in te vullen.
3
Citaat van: Nieuwsblad
Ondanks alle campagnes: trein mist op haar na man die op zijn dooie gemak oversteekt

Spoorwegnetbeheerder Infrabel heeft woensdag erg beangstigende beelden gedeeld op sociale media. De video laat zien hoe een voetganger zomaar de gesloten slagbomen aan een spoorwegovergang in Luik negeert en de sporen oversteekt. Het loopt maar net goed af: doordat hij op zijn dooie gemak wandelt, ontsnapt hij maar op het nippertje aan een botsing met een aanstormende trein.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180314_03409587

De slagbomen zijn al ff gesloten.
Voor zover ik kan zien, kijkt hij zelfs niet eens.
Veel haast lijkt hij alvast niet te hebben, want hij steekt op z'n duizendste gemakken over.

Dan vraag ik mij eerlijk gezegd af : Hoe achterlijk kùn je zijn ?
4
Praatcafé / Re: Rijverbod voor Michel van den Brande
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op donderdag 15 maart 2018 - 20:09:05 »
Ik snap die kerel niet.

Waarom is hij nu eigenlijk in beroep gegaan ?  Dat doe je :
* ofwel omdat je hoopt op strafvermindering
* ofwel omdat je meent dat er wel degelijk elementen zijn, die tot vrijspraak zouden moeten leiden

Hij geeft zélf openlijk toe, dat hij in de fout gegaan is.  Dan lees ik dat hij zowat de minimumstraf gekregen heeft die de rechter hem MOET opleggen in zijn geval. 

Dan had hij toch vooraf moeten voorzien dat hij nu een hoop kosten ging maken met in het beste geval een bevestiging van de hem opgelegde straf (+ gerechtskosten).  En in het slechtste geval zelfs een zwaardere straf.

Een béétje advocaat had hem daar toch voor moeten waarschuwen ?  Ofwel heeft hij die waarschuwingen natuurlijk in de wind geslagen.
5
Wegeninfrastructuur / Re: Gentse schepen droomt van kabelbaan van 5 kilometer door de stad
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op donderdag 15 maart 2018 - 20:02:52 »
ja, ik weet weer waarom ik hier weggegaan ben:
omdat jullie schijnbaar de wijsheid in pacht hebben
mensen met een ander gedacht moeten belachelijk gemaakt worden

Neen, ik heb geenszins de waarheid in pacht.  En ik heb er geen enkel probleem mee als eender wie een andere mening heeft.

Bovendien heb ik jou nergens belachelijk gemaakt. 

lullen jullie hier met die 5 man maar lekker onder elkaar verder, ik heb wel wat beter te doen

Veeleer ben JIJ het dus wel die met déze quote forumdeelnemers die een andere mening hebben dan de jouwe meteen onnodig uitscheldt.
6
Praatcafé / Re: Wat heb je vandaag weer meegemaakt (bis)
« Laatste bericht door jozef Gepost op donderdag 15 maart 2018 - 19:08:18 »
Het is onvoorstelbaar dat er daar nog mensen zijn die dit gedrag goed praten.

Het alsmaar toenemende individualisme: "Als ik maar tijdig een warme pizza heb, mogen daarvoor levens van andere mensen in gevaar gebracht worden".
7
Praatcafé / Re: TOPIC : POLITIE
« Laatste bericht door jozef Gepost op donderdag 15 maart 2018 - 18:46:57 »
Ik wil je zeker niet aanvallen, maar als je deze topic overleest, is het niet "enkel mbt ongevallen en politie" maar "bijna alle negatieve dingen die de politie doet die in de media komen" ...

Juist. En die negatieve dingen welke in de media komen, zijn ongetwijfeld maar het toonaangevende topje van de ijsberg.
 
Citaat
Kijk hierboven over een agent die 180.000 euro steelt van demente meter : dit is een verkeersforum, wat is hier verkeersgerelateerd ?

Dat het met dergelijke criminelen is met wie de weggebruikers op de openbare weg kunnen geconfronteerd worden, en ze er daarom moeten op gewezen worden dat ze de politie niet kunnen vertrouwen en op hun hoede moeten zijn voor de politie, tot spijt voor de correcte politiebeamten.

Citaat
Citaat van: jozef
(...) beëdigde personen (...) vrijwillig trouw gezworen aan de Belgische grondwet en aan de wetten van het Belgische volk (...) mijneed; Maar mijneed is voor jou blijkbaar slechts een onbenulligheid.
Daar heb ik het allemaal niet over.

Inderdaad, zoals ik aangaf, is mijneed voor jou helaas slechts een onbenulligheid.

Citaat
Ik heb het enkel over de rode draad tss deze twee ongevallen en het plaatsen ervan in een topic hier :
-een voertuig stopt aan een zebrapad
-persoon/personen steekt/steken over
-een tweede voertuig haalt in langs links
-dat tweede voertuig raakt die persoon/personen

Het eerste geval betreft het een burger, het tweede is door de politie.
Het eerste geval werd hier niet vermeld, het tweede wel (omdat het de politie is, moest het weer een burger zijn, dus ook niet hier)

Ooit al eens gehoord van de voorbeeldfunctie van de politie? Mensen een PV aan hun laars lappen omdat ze bij goed weer op een lege autosnelweg tegen 130 km/h rijden, maar zelf mensen op een oversteekplaats voor voetgangers het ziekenhuis inrijden.

Citaat
Citaat van: jozef
Overigens: bij het ongeval dat jij aanhaalt, is wel degelijk politie betrokken, en weer maar eens om overtredingen te plegen. Of zie je niet dat die VW Transporter op een oversteekplaats voor voetgangers én op een fietspad geparkeerd staat, terwijl er aan de overkant parkeerplaats vrij is? En dat die zinloze kegel een overtreding van artikel 7.3 inhoudt? Vind je dergelijke arrogante provocaties gepast voor de arm van de wet?

Met alle respect, maar dat is "spijkers op laag water zoeken" hé.

Zeg dat dan eens tegen een politieagent die jouw voor dezelfde overtredingen een PV lapt.

Citaat
maar als er bij iemand een inbraak zou gepleegd worden, moeten ze dan langskomen met alle toeters en bellen (want zo staat 't in de wet) ? Dat de inbrekers zeker gewaarschuwd zijn om daarna te kunnen zeggen dat ze "beter zonder die toeters en bellen moesten komen want nu zijn ze weg". Zouden ze dan zonder de toeters en bellen afkomen en rijden ze reglementair, duurt het veel langer en zijn de inbrekers ook weg en krijg je ook commentaar.

Natuurlijk moeten ze naar een inbraak zonder zwaailichten en toeters rijden. En dat niet alleen voor het plezier om de wet te overtreden. De kans is dan veel groter dat ze onderweg enkele mensen kunnen doodrijden die zich niet aan hun capriolen verwachten, en dat ze, door niet prioritair te rijden, te laat komen. Het heeft bovendien het voordeel dat de inbrekers zo lang mogelijk de slachtoffers kunnen martelen en het kunnen afbollen.

Citaat
Mss was die parkeerplaats er niet wanneer zij ter plaatse kwamen ...

Maar op het ogenblik van de foto was ze wél vrij.

Parkeer jij eens ergens waar het niet mag, met als voorwendsel dat, toen je aankwam, er geen parkeerplaats vrij was.

Citaat
Weet je 100% zeker waarom die kegel er zo staat, was je erbij ?
Mss was er nog iets anders aan de hand en moest er nog iets onderzocht worden op die plaats.
Dan wordt die plaats beveiligd door de combi en de kegel tot dat team ter plaatse is, zodat niemand daar over kan rijden of passeren.

Wat beveiligt die kegel daar? Niets, iedere voetganger kan de oversteekplaats gebruiken, en zonder die kegel zou je daar toch niet kunnen doorrijden vanwege het politievoertuig.

Citaat
Het kan idd ook lamzakkerij zijn, maar dat weet jij en ik niet zeker.

Niet zeker, maar wel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid: dergelijke showgasten hebben nu eenmaal kegels nodig om op te vallen.

Citaat
En wat de politie daar al dan niet fout heeft gedaan volgens het verkeersreglement, ga ik niet van wakker liggen en ik denk de rest van de betrokkenen, toeschouwers en ramptoeristen ook niet.

Natuurlijk niet. Het overtreden van het verkeersreglement is toch de onschuldigste zaak ter wereld. Als er daar een fietser verongelukt omdat hij van het fietspad op de rijbaan moet komen, dan hebben die brave flikken daar natuurlijk geen schuld aan.

Svenn, ik heb er geen probleem mee dat je de politie in het algemeen verdedigt. Maar waarom altijd juist de rotte appels uit de mand? Je mag het hier ook komen posten als een politieagent het wiel met een platte band van een tachtigjarige vrouw vervangt, terwijl zijn collega voor haar een glas water haalt omdat ze over haar toeren is (gezien op de parkeerplaats Aachen-Nord). Maar in België zijn dergelijke politieagenten zo zeldzaam als witte mollen.
8
Praatcafé / Re: Nog maar eens vaporware van de europese autoindustrie
« Laatste bericht door jozef Gepost op donderdag 15 maart 2018 - 17:49:22 »
Neen, 400 km is onvoldoende, 600 km wordt algemeen als een minimum beschouwd.

Je gaat altijd uit van Jan met de pet die, naast zijn wekelijks ritje naar de supermarkt en naar bompa en bomma in het nabijgelegen dorp, één keer per jaar op reis gaat, en zich dan niets leukers kan voorstellen dan in de eetgelegenheden langs de autosnelweg vettige kost te gaan vreten en de kindjes desnoods in de gietende regen buiten te laten spelen. Maar mensen die beroepshalve 80.000 km per jaar onderweg zijn, hebben andere interesses.

En BMW "een industrie in verval"?  ;D  ;D  ;D

Susanne Klatten (56) heeft slechts 20,94% van de aandelen van BMW, doch ze is wel de rijkste vrouw van Duitsland. Van 2003 tot 2018 steeg de waarde van een aandeel van 29,19 € naar 90,14 € en het dividend van 1,57% naar 4,55%. Niet echt in verval dus.
9
Praatcafé / Re: Rijverbod voor Michel van den Brande
« Laatste bericht door jozef Gepost op donderdag 15 maart 2018 - 17:19:36 »
Citaat
“Zeven snelheidsovertredingen in achttien jaar. Acht-tien jaar! En daarom noemen ze mij een recidivist.

Ooit kreeg mijn moeder een PV van een toenmalige rijkswachter omdat ze haar gordel niet droeg. "Dat kan toch niet," zei ze, "1.000 frank voor die ene keer dat ik mijn gordel niet draag." De rijkswachter schoot in een lach en zei: "Ach mevrouw, ik ben er zeker van dat U al 1.000 keren de gordel niet gedragen heeft, dat is dan toch maar 1 frank per overtreding hé".
10
Wegeninfrastructuur / Re: Gentse schepen droomt van kabelbaan van 5 kilometer door de stad
« Laatste bericht door jozef Gepost op donderdag 15 maart 2018 - 17:02:54 »
Ach, het is toch niet omdat iemand anders een andere visie heeft dat hij beweert de waarheid in pacht te hebben of jou wil uitlachen. Het samenkomen van diverse meningen is juist de rijkdom van een gedachtenwisseling. Het gaat hier niet om gelijk halen. Je toetst je eigen mening aan die van de anderen, je neemt over wat je er goed aan vindt, en voor de rest blijf je bij je eigen mening. Zo eenvoudig is het.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10