Christophoros
Forumgemeenschap => Praatcafé => Topic gestart door: jozef op zondag 10 september 2017 - 16:29:51
-
Negen op de tien jongeren met rijbewijs willen noodstop in rijopleiding
Negen op de tien jongeren met een rijbewijs zijn van mening dat de noodstop thuishoort in de rijopleiding. Bij de jongeren die (nog) geen rijbewijs hebben zijn dat er zeven op de tien.
Volgens VAB kan het aanleren van remtechniek en noodstop ongevallen voorkomen, aangezien zeven op de tien jongeren de stopafstand van een auto onderschatten.
In een kwart van de gevallen waarbij jongeren al eens een noodstop moesten maken, gebeurde dat omdat ze te kortbij hun voorligger reden, die onverwacht moest remmen of uitwijken.
http://www.gva.be/cnt/dmf20170910_03063359/negen-op-de-tien-jongeren-met-rijbewijs-willen-noodstop-in-rijopleiding
Niettegenstaande velen de rijschool te duur vinden, is er dus wel degelijk vraag naar bijkomende opleiding.
-
Wel zou ook wel eens gecontroleerd een noodstop met geladen vrachtwagen willen doen.
Op het werk al aangegeven, nul respons.
Aangegeven tijdens code 95 ecodrive lessen, nul respons
Ik ga het niet zomaar op de openbare weg testen....
-
Ik heb extra rijlessen bij BMW gevolgd een 5-tal jaar geleden. In de 'Performance training' zat de noodstop in de cursus en ik ben zeer blij dat ik die gevolgd heb. Geen enkele cursist voerde de eerste noodstop uit met maximum remkracht. De instructeur had ons nog verwittigd dat we zo hard op de rem moesten stampen als we konden. De G-meter in de wagen liegt echter niet! Een noodstop vanaf 130 km/u met de ABS die aanspringt, de eerste keer dat een beginnende chauffeur dat meemaakt is de kans groot dat hij de rem terug lost. We hebben het ook geleerd zonder ABS en met een zijdelings verplaatsing tijdens het remmen. Die cursus was het geïnvesteerde geld meer dan waard.