Christophoros

Verkeersvragen en -discussies => Verkeersbeleid => Topic gestart door: jo op maandag 07 oktober 2019 - 17:46:50

Titel: Duitse Autobahn krijgt mogelijk snelheidslimiet
Bericht door: jo op maandag 07 oktober 2019 - 17:46:50
https://www.autovisie.nl/nieuws/duitse-autobahn-krijgt-mogelijk-snelheidslimiet?fbclid=iwar3_ohijnqkd89aj9_hzpezoqjpb6ovwtcppzlskigqn6zz8mh8idlez5is
Titel: Re: Duitse Autobahn krijgt mogelijk snelheidslimiet
Bericht door: bert.covens op dinsdag 08 oktober 2019 - 07:44:43
In België dacht ik dat een wet éérst gestemd moet worden, en daarna bekrachtigd door de Koning (tenzij 'm ff voor een paar dagen afzetten zoals wijlen Koning Boudewijn), en daarna in het Staatsblad verschijnt.  En de wet pas vanaf dàn ingaat, niet eerder. 

Enfin, er zou dus over gestemd worden :

Citaat
Maar het is mogelijk dat het vanaf 18 oktober toch echt einde verhaal is. Dan stemt het Duitse parlement over een voorstel waarin staat dat de maximale snelheid op de Autobahn op 130 km/h wordt vastgesteld.

Mààr :

Citaat
Toch hoeven Die Grünen niet te verwachten dat hun voorstel er op 18 oktober doorheen komt. Het parlement bestaat vooral uit tegenstanders van het plan. De SPD heeft zelfs al haar leden opgeroepen om tegen te stemmen. FDP-politicus Oliver Luksic ging nog verder. Hij beschuldigde Die Grünen van een "obsessief geleide groene cultuurstrijd tegen de auto en individuele mobiliteit."

Dus mss nog niet te snel denken dat vanaf volgende maand de maximum toegestane snelheid overal 130 km/u zal zijn in Duitsland, neem ik aan ?