Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Verkeersbeleid / Re: Duitse Autobahn krijgt mogelijk snelheidslimiet
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op dinsdag 08 oktober 2019 - 07:44:43 »
In België dacht ik dat een wet éérst gestemd moet worden, en daarna bekrachtigd door de Koning (tenzij 'm ff voor een paar dagen afzetten zoals wijlen Koning Boudewijn), en daarna in het Staatsblad verschijnt.  En de wet pas vanaf dàn ingaat, niet eerder. 

Enfin, er zou dus over gestemd worden :

Citaat
Maar het is mogelijk dat het vanaf 18 oktober toch echt einde verhaal is. Dan stemt het Duitse parlement over een voorstel waarin staat dat de maximale snelheid op de Autobahn op 130 km/h wordt vastgesteld.

Mààr :

Citaat
Toch hoeven Die Grünen niet te verwachten dat hun voorstel er op 18 oktober doorheen komt. Het parlement bestaat vooral uit tegenstanders van het plan. De SPD heeft zelfs al haar leden opgeroepen om tegen te stemmen. FDP-politicus Oliver Luksic ging nog verder. Hij beschuldigde Die Grünen van een "obsessief geleide groene cultuurstrijd tegen de auto en individuele mobiliteit."

Dus mss nog niet te snel denken dat vanaf volgende maand de maximum toegestane snelheid overal 130 km/u zal zijn in Duitsland, neem ik aan ?
3
Verkeer en Recht / Re: Nederlander veroordeeld voor negeren van waarschuwingslampje
« Laatste bericht door KV Gepost op zondag 06 oktober 2019 - 12:02:11 »
Een typisch voorbeeld van iemand die mentaal niet geschikt is om een auto te besturen
4
Verkeer en Recht / Nederlander veroordeeld voor negeren van waarschuwingslampje
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op zondag 06 oktober 2019 - 10:38:11 »
Citaat van: Het Laatste Nieuws
Nederlander veroordeeld voor negeren van waarschuwingslampje: dit betekenen alle symbolen op je dashboard

AUTO Een unieke rechtszaak in Nederland vandaag: een 38-jarige Nederlander heeft van de rechter een werkstraf van 40 uur gekregen en een voorwaardelijk rijverbod van zes maanden, omdat hij het controlelampje in zijn auto negeerde dat waarschuwt voor lage bandenspanning - met een zwaar ongeval tot gevolg. Kent u alle waarschuwingslampjes die kunnen gaan branden in uw auto?

https://www.hln.be/auto/nederlander-veroordeeld-voor-negeren-van-waarschuwingslampje-dit-betekenen-alle-symbolen-op-je-dashboard~ace673f8/?fbclid=IwAR0IewEERvRQfYn2ak97HMq8tc_KtEQ5FAoS5ridSO79PeS_RS2V2OM6a0I

Eigenlijk strookt de titel niet écht met de inhoud van het artikel.

De man heeft zich vooral bijzonder roekeloos gedragen, en aldus een ongeval veroorzaakt.  Met blijvend letsel voor de bestuurder die er achterop geknald is.

Het is al niet bijster verstandig om te blijven rijden, terwijl het indicator lampje een te lage bandenspanning aangeeft.  Kennelijk 21 km lang al.  Ik ken die autosnelweg niet, maar was er nergens een parking of afrit, waar betrokken bestuurder de autosnelweg in alle veiligheid kon verlaten ?  Daar dan ff checken hoe erg het met die band gesteld is.  Zelf een bandje wisselen, of een bandencentrale laten komen.  Of is het nog haalbaar om de dichtstbijzijnde bandencentrale of garagist te bereiken voor een herstelling ?  En sowieso zou ik dan toch sowieso al niet links blijven rijden.  Je plaats is sowieso in de regel al rechts.  En zeker als er al een indicator lampje oplicht, neem je toch geen onnodige risico's.

Maar wat ik nog minder begrijp :

Citaat
Op de terugweg naar huis via rijksweg A20 begint het stuur van zijn auto te trillen. De man mindert vaart en komt tot stilstand op het linkerrijvak met een kapotte band.

 :o

Dààr dan ook nog stoppen, op de linkse rijstrook van de autosnelweg ?  Voor een lekke band ?  WTF ?

Ik zou eerder màken dat ik mij naar de rechtse rijstrook begaf, liefst nog de pechstrook.  En maken dat ik daar weg was.  De kosten voor een kapot gereden velg etc, zouden bij mij niet opwegen tegen dit risico. 

Of mis ik ergens wat ?
5
Praatcafé / Agenten van Antwerpse en federale politie gaan met elkaar op de vuist in café
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op vrijdag 04 oktober 2019 - 18:02:03 »
Citaat van: Gazet Van Antwerpen
Agenten van Antwerpse en federale politie gaan met elkaar op de vuist in café

ANTWERPEN - Bij een zware vechtpartij tussen leden van de Antwerpse politie en hun federale collega's uit Brussel zijn afgelopen nacht verschillende gewonden gevallen. Dat gebeurde tijdens een feestje in café Modeste op het Antwerpse Zuid.

https://www.gva.be/cnt/dmf20191004_04644781/gewonden-bij-cafegevecht-tussen-antwerpse-politie-en-federale-politie?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=gva&utm_content=article&utm_campaign=seeding&fbclid=IwAR1xlcxWJXfJHt1dSMsMAzkVT6T0_IklTGPHNklXxqg18QWOWUOiFmY4V1M

Uit het artikel :

Citaat
Volgens welingelichte bronnen wilden de Antwerpse politieagenten die een pak slaag kregen geen klacht indienen tegen hun Brusselse collega's. “Een typisch geval van politie-omerta”, aldus de politieman. “Ook al liggen ze met elkaar overhoop, toch zijn politiemensen vaak geneigd om elkaar in te dekken en geen klacht in te dienen.”

Als ze nu ook al mekaar de schedel willen inslaan, is 't al ver gekomen.  Ze doen maar op, meanwhile berokkenen ze toch al geen onnodige letsels aan anderen.  Onschuldige burgers, bijvoorbeeld.

Ze gaan geen klacht indien. 
Omerta ? 
Neen, ongetwijfeld in de hoop dat t dan zo snel mogelijk in de doofpot zou geraken.   

't Zal GVD jouw horeca-zaak maar zijn waarvan de inboedel ook mee kort en klein geslagen wordt.  Wie ga je bellen ?  De politie ?  Bij welke instantie ga je klacht indienen ?  Bij de politie ?
6
Wegeninfrastructuur / Re: Lange file op A12 door nieuwe “conflictvrije” regeling van verkeerslichten
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op dinsdag 01 oktober 2019 - 23:35:18 »
Verkeerslichten krijgen ze nog altijd niet geregeld.

En die zever, deint GVD nog uit, ook.  De verkeerslichten aan de R11, onder de viaduct is 't ook al van dattum.  En op de Bisschoppenhoflaan, het kruispunt aan Desco, voor wie richting Schoten wil (Hoogmolenbrug), hebben ze sinds kort de verkeerslichten ook al in dezélfde zin gewijzigd.  Daar is het nu ook véél langer aanschuiven als je richting Schoten wil.

En dan, ganse maand wegenwerken hier thv kruispunt Cleydallaan/A12.  De ganse zomer, konden we hier de A12 niet dwarsen wegens het plaatsen van nieuwe rioleringen.  Het kruispunt ligt juistgeteld sinds begin september terug geopend.  En hopla, de éérste de beste stevige regenbui.  Guess what : het ganse zootje onder water.  De riolen konden het overtollige water niet meer slikken.

https://atv.be/nieuws/wateroverlast-in-aartselaar?fbclid=IwAR3BLkeh3vDKcwadPlsbNVRAez3rPJCQJG5Zw2oAzHczv975ici1MuvHroY

Citaat van: Gazet Van Antwerpen
Hevige regenval zet straten en industrieterrein onder water

AARTSELAAR / BOOM - Op verschillende plaatsen heeft de zware regenval van dinsdagochtend voor overlast gezorgd.

https://www.gva.be/cnt/dmf20191001_04638529/hevige-regenval-zet-straten-en-industrieterrein-onder-water

Voor sommige dingen, is mijn verstand gewoon te klein.

7
Praatcafé / Re: TOPIC : POLITIE
« Laatste bericht door jozef Gepost op donderdag 26 september 2019 - 10:58:22 »
De collega's in de meldkamer zien dat hij iets raakt, en dat denkt hij zelf ook; maar als hij dan later met de vermoedelijke eigenaar van de andere wagen gaat kijken, blijkt er plots niets gebeurd te zijn. Vreemd.

Minder vreemd is natuurlijk dat de collega's in de meldkamer er staan mee te lachen, want een politiebeamte die nog maar onlangs benoemd is als chef van de tucht en erom bekend staat uiterst streng te zijn, rijdt op zo een puberale manier geen parkeerplaats op.

Citaat
Hij moet steeds in staat zijn alle nodige rijbewegingen uit te voeren en voortdurend zijn voertuig of zijn dieren goed in de hand hebben.

Misschien lag zijn hond op de zetel naast hem en had hij dat dier goed in de hand.
8
Praatcafé / politiechef botst tijdens parkeren, tot hilariteit van collega's
« Laatste bericht door bert.covens Gepost op woensdag 25 september 2019 - 19:27:18 »
Citaat van: Nieuwsblad
Combi met politiechef aan het stuur botst tijdens parkeren, tot hilariteit van collega’s

HASSELT - Een opmerkelijk filmpje uit de lokale politiezone LRH (Hasselt en omstreken). Commissaris Eddy G. rijdt met zijn combi nogal wild in de parking en raakt iets. De collega’s in de meldkamer merken het ook op. “Kijk daar. Pok. Hahahaha”, klinkt het vrolijk. Vervolgens rijdt de commissaris achteruit en parkeert zich elders terwijl gewone agenten erop staan te kijken. Het ontlokt de collega’s de schampere commentaar dat “de federale het wel zal oplossen”. Op het eind is de commissaris eindelijk geparkeerd geraakt, waarna de collega’s luid en vrolijk applaudisseren.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190925_04626897?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=nieuwsblad&utm_content=article&utm_campaign=seeding&fbclid=IwAR1xEQNTT8QmZ_dnMzx_-oRpkxaYjzSIrstcbr7bEKFDF1omd-wV4pTrQw0

Citaat
Commissaris Eddy G. rijdt met zijn combi nogal wild in de parking en raakt iets.
Citaat
“Hij is in die parking gereden en moest bruusk remmen.

8.3. Elke bestuurder moet in staat zijn te sturen, en de vereiste lichaamsgeschiktheid en de nodige kennis en rijvaardigheid bezitten.

Hij moet steeds in staat zijn alle nodige rijbewegingen uit te voeren en voortdurend zijn voertuig of zijn dieren goed in de hand hebben..

Een parkeerplek met een zodanige snelheid willen inrijden dat je zélf niet meer kan volgen qua stuurbewegingen .....
Tijdens een rij-examen, levert zoiets niks minder dan een beoordeling SLECHT op.
De ruiter moet met z'n paard een ritje maken.  Als het paard op stap gaat met de ruiter, dan komen er immers vroeg of laat vodden van.

Misschien moet er maar 's overwogen worden hem te onderwerpen aan een rij-examen.
9
Praatcafé / Re: speed pedelec's, de cowboys van de baan?
« Laatste bericht door jo Gepost op zondag 22 september 2019 - 15:26:05 »
10
Mediatips en discussies / Re: Zal de Duitse auto-industrie overleven
« Laatste bericht door jo Gepost op vrijdag 20 september 2019 - 16:58:58 »
Mijn vrouw droomt weer van een andere auto, de Jazz is ondertussen bijna 15 jaar en tijd om die door te geven aan de dochter.
Ze wil wel wat mpv achtig, wat groter en vooral hogere zitpositie.
Dan is die cx 30 zeker een kanshebber want Mazda is zeker goed, minder geliefd bij de meeste maar wie er eentje had is er vaak positief over.
Als het aan mij ligt een occasie X5 of Cayenne voor 20000, heb je nog 10000 over voor eventuele reparatie's.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10