't Is niet dat er nu een enorm tekort is aan de basisgrondstoffen voor koolstofvezel...
We gaan wel een alternatieve methode moeten gebruiken om propeen aan te maken zogauw de fossiele brandstoffen opgeraken.
Klik in sequentiële volgorde de links aan en je zal binnen 1-2 minuten wel zien waar ik het over heb.
http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_fiber#Synthesishttp://en.wikipedia.org/wiki/Polyacrylonitrilehttp://en.wikipedia.org/wiki/Acrylonitrile#Productionhttp://en.wikipedia.org/wiki/Propylene#SynthesisMaar als er veel vraag is, en maar een beperkt aantal bedrijven die het kunnen verwerken, kunnen ze hun prijs verhogen. Wees gerust, de crisis zal dat wel terugschroeven.
Voor de korte termijn is dit waar. In een gunstig geval zal echter binnen een niet al te lange tijd de productie uitgebreid worden zodat het aanbod terug aansluit op de vraag m.a.g. dat carbon terug even duur of zelfs goedkoper wordt, immers zal er bij een grotere productie eerder een lagere prijs mogelijk zijn dan bij een kleinere productie dankzij effecten als schaalvoordeel en technologische innovatie.
Windmolens hebben 1 groot nadeel:
er is niet altijd wind
Nog een nadeel inderdaad.
zonnepanelen hebben ook 1 groot nadeel : er is niet altijd zon (licht)
Bedoel je hiermee dat zonnepanelen die buiten staan niet of nauwelijks (straatverlichting) werken wanneer het nacht is (of wanneer er een zonsverduistering is
) of bedoel je hiermee dat het een probleem zou zijn dat in ons deel van de wereld de zon minder fel schijnt en dat het bij ons vaker bewolkt is dan in andere delen van de wereld?
Dat laatste is volgens mij niet zo'n groot probleem met het oog op de elektriciteits-productie als dat veel mensen denken aangezien zonnecellen ook bij bewolkt weer nog steeds behoorlijk wat electriciteit opwekken. Wellicht gaat het wel een uitdaging worden om er voor te zorgen dat zonnecellen ondanks de wisselende stroomproductie steeds de juiste hoeveelheid stroom leveren aan apparaten of om de apparaten bestendig te maken tegen een wisselende hoeveelheid stroom (nu speculeer ik)?
Was iedereen maar zo'n technologische leek
Dank je, het helpt veel wanneer je wat interesse hebt.
Ik heb nog even een verspreking verbeterd.
Voor de lange termijn zullen zonnecellen zonder enige twijfel een zeer belangrijke bijdrage gaan leveren aan onze energie-behoefte...
Er zijn wel degelijk zonnecellen die electriciteit leveren in het donker. Hint ! ... 'licht' is niet het enige gedeelte van het spectrum.
Infrarood?
Heb je een linkje?
Edit: energie-productie verbeterd in elektriciteitsproductie.