Poll

Moet iedereen die nog nooit praktijkexamen heeft gedaan en een rijbewijs heeft gekregen alsnog praktijk examen doen?

Ja
5 (62.5%)
Nee
2 (25%)
Hangt af van track record
1 (12.5%)

Totaal aantal stemmen: 8

Auteur Topic: Rijbewijs cadeau gekregen bij een pakje boter  (gelezen 11116 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Bertje

 • Gevorderde
 • ***
 • Berichten: 246
 • Geslacht: Man
Re: Rijbewijs cadeau gekregen bij een pakje boter
« Reactie #30 Gepost op: zondag 26 november 2006 - 20:07:51 »
het was een weinig satirish bedoeld, maar zeker niet verkeerd
Satire, sarcasme en ironie zijn allemaal goed en wel, maar bij afwezigheid van correcte interpunctie en andere leestekens moeten lezers al hun aandacht spenderen aan het ontcijferen van de tekst, zodanig dat eventuele andere betekenissen verloren gaan. Als de intentie van een uitspraak verkeerd begrepen kan worden, kan je altijd smilies gebruiken om bedoelingen duidelijker te maken (maar overdrijf niet).

Nog een tip: in doorlopende tekst moet je geen enters plaatsen zoals met de typmachines van vroeger; de tekst op een webpagina wordt automatisch vormgegeven om te kunnen passen op verschillende breedtes van schermen. Enters moet je enkel plaatsen om expliciet een nieuwe paragraaf te beginnen. Expliciete enters geven aanleiding tot een verhakkelde tekst.


citeren uit een boekje is helemaal niet moeilijk, dat kan iedere theoreticus, maar weten en nadenken, dat is blijkbaar iets anders !!!!
Citeren is inderdaad niet moeilijk. De moeilijkheid zit erin om, gegeven een uitspraak, te weten of, ten eerste, over die uitspraak iets te vinden is in de miljoenen boeken en teksten die er bestaan; en ten tweede, de locatie van het betreffende citaat terug te vinden om ernaar te kunnen verwijzen. Het correct gebruik van een citaat vereist dus toch enige intelligentie en bovendien een goed geheugen.
Gelukkig is de Belgische (verkeers)wetgeving niet zo uitgebreid als het wereldwijd aanbod van media; maar aan de andere kant moet je de wet wel samenpuzzelen uit een samenraapsel van Koninklijke Besluiten, Ministriƫle Besluiten, bijlagen aan KBs en MBs, omzendbrieven, rechtspraak op verschillende niveau's, ...

Offline JC

 • Administrator
 • Meer dan expert
 • *****
 • Berichten: 4.044
 • Geslacht: Man
Re: Rijbewijs cadeau gekregen bij een pakje boter
« Reactie #31 Gepost op: maandag 27 november 2006 - 07:57:37 »
Citaat
Geloof het of niet, sommige mensen denken zelfs dat ze moeten pinken als ze een rond punt verlaten,

De manier waarop het hier gesteld wordt kan als volgt uitgelegd worden. Je vind het ongelooflijk dat mensen denken dat ze moeten pinken als ze het rond punt verlaten. Dit impliceert dat je die stelling zelf niet aanhangt. Als het satirisch was betaald helpen de emoticons. Dit is een geschreven medium. In een gesprek kan je satire aangeven met lichaamstaal en intonatie, op een forum als dit kan dit met 'emoticons', zij het op een veel minder subtiele manier dan in een gesprek.

Verder was het niet enkel een citaat uit de wetgeving. Ik heb er een verklaring naar de geest van de wet bijgevoegd. Zonder het citaat naar de wet toe, was mijn uitleg niet veel meer dan 'gezond verstand'.
"Once you have tasted flight, you will forever walk with your eyes turned skyward, for there you have been and there you always will long to be." Leonardo da Vinci, 1452-1519

Offline bibi585

 • Meer dan expert
 • *****
 • Berichten: 3.635
 • Geslacht: Man
Re: Rijbewijs cadeau gekregen bij een pakje boter
« Reactie #32 Gepost op: maandag 27 november 2006 - 13:27:06 »
Citaat
Geloof het of niet, sommige mensen denken zelfs dat ze moeten pinken als ze een rond punt verlaten,

De manier waarop het hier gesteld wordt kan als volgt uitgelegd worden. Je vind het ongelooflijk dat mensen denken dat ze moeten pinken als ze het rond punt verlaten.

Ik kan aannemen dat hier ook een of andre typo verkeerd begrepen werd maar om terug te keren op de oorspronkelijke post van snipper kan ik hem zeker bijtreden.