Krantenartikel of link ernaar verwijderd op verzoek van REPROCOPY.
Het ligt evenwel niet in onze mogelijkheden om een versie van deze site waarop het verwijderde krantenartikel nog wel voorkomt te verwijderen van de diverse webarchiefsites.
Bij een klassieke verbranding van fossiele brandstoffen komt er netto CO2 vrij omdat die CO2 'gevangen' zat in die fossiele brandstof. De CO2 die vrijkomt uit biogas is vrij recentelijk uit de atsmosfeer opgenomen op de een of andere manier (fotosynthese, dieren die planten eten, dieren die andere dieren eten, ontlasting, bacterie die via fermentatie hier biogas uit maakt, dode dieren en planten die vervolgens weer als voedsel dienen...).
Het lijkt mij wel correct om te stellen dat dit CO2-neutraal is. Alleen...is het mogelijk om voldoende biogas te maken voor al ons vervoer en wat zouden de overige consequenties hiervan zijn?
Is het bovendien logisch om voor een langere tijd op biogas te rijden? Ik vermoed dat het efficiënter zal gaan zijn wanneer we in de toekomst die gas zouden gebruiken voor de productie van electriciteit en dat we daar met onze electirsche auto's op gaan rijden waarmee weer de vraag zou worden in hoeverre die biogas competitief is met de overige duurzame methoden om electriciteit te genereren.