Maar er is geen wettelijk verbod om oversteekplaatsen aan te leggen op wegen waar meer dan 50 toegelaten is. Zelfs niet in het voetgangersvademecum van 2003 ... wat aanbevelingen zijn.
Klopt, maar de uitvinder van de wettekst dat er voorrang verleend moet worden aan voetgangers die op het punt staan een oversteek van voetgangers te gebruiken had ook een tweede wettekst ontworpen nml. het verbod om onbeschermde oversteken voor voetgangers aan te leggen alwaar snelheden van meer dan 50 km/u was toegelaten of op wegen alwaar twee of meer rijstroken in dezelfde richting voorzien waren. Onze politici vonden het irrelevant dit ontwerp ook goed te keuren.
Tijdens een examen wordt het stoppen voor een voetganger aan een oversteek voor voetgangers terwijl het niet veilig voor deze voetganger om over te steken, omwille van bv. voorbijstekende auto's, afgestraft met een uitstelling omdat de stoppende kandidaat een zwakke weggebruiker onnodig in gevaar brengt.
Tenslotte steekt ook hier het probleem van de absolute voorrang van de voetganger de kop op zoals bij de voorrang aan rechts. Het is niet omdat je de verplichting hebt voorrang te verlenen aan een voetganger aan een oversteek van voetgangers dat deze automatisch voorrang heeft, integendeel. Mijn redenering "voorrang heb je als je het gekregen hebt" gaat ook hier op. Artikel 42.4.4 legt ook hen een verplichting op.