voor nog enkele tientallen jaren
Het ligt er toch aan hoe je het bekijkt? Het uranium zal op geraken. De zon zal echter nog een lange tijd blijven schijnen, de wind zal nog een lange tijd blijven waaien, het water zal nog een lange tijd blijven stromen enz.
Het zal natuurlijk wel veel moeizamer zijn zogauw we geen (klassieke) kernenergie meer kunnen opwekken doordat het uranium op is.
Hopelijk hebben ze tegen die tijd de kernfusie goed genoeg ontwikkeld.
Het lekt als het ware door andere materialen heen. Misschien dat verregaand materiaal onderzoek door nog enige verbetering in kan brengen.
Het moet mogelijk zijn. Wellicht kunnen organische weefsels een goede inspiratiebron vormen.
Er moet ook opgemerkt worden dat er brandstofcellen bestaan die op een andere brandstof lopen. Er zijn al commerciële modellen die op methanol, ethanol en aardgas draaien. Biogas is dus een optie. Biomassa kan in veel gevallen omgezet worden in ethanol of methanol dus daar komen we ook wat met verder
Ik weet het. De aardgas is niet echt een oplossing aangezien die brandstof ook binnen enkele decennia op zou zijn. Hooguit kan zo wat tijd gerekt worden. Ethanol en methanol zijn in theorie mogelijk en voldoende voorradig aangezien organismen ethanol kunnen produceren en ook methanol zeer gemakkelijk gewonnen kan worden op de lange termijn.
Wat is er bekend over de verbrandingsproducten? Zitten daar schadelijke stoffen tussen? Welke en hoe schadelijk?
Hoeveel kilometer zou je met een volle tank kunnen rijden op deze brandstoffen?