Christophoros
Forumgemeenschap => Praatcafé => Topic gestart door: mazda op zondag 22 februari 2015 - 15:16:14
-
Ouders kunnen op het gemak hun ‘kennis en ervaring’ overdragen aan de volgende generatie. Hoe kan men er zich beter van verzekeren dat er nimmer enige verbetering zal optreden in het rijgedrag?
-
Een deel van de fouten die ouders hun kinderen aanleren, zullen natuurlijk blijven hangen in het filter van het praktijkexamen.
Verder denk ik dat het goed zou zijn om vooraf de kennis en de rijvaardigheden van de vrije begeleiders na te gaan en zo nodig bij te schaven.
-
Je spreekt over 'gedrag'.
Het 'gedrag' wordt deels beïnvloed en gevormd door allerlei factoren zoals; ouders, school, sportclub, vereniging, jeugdbeweging, (goede- of foute) vrienden, enz. Ouders hebben niet alle sleutels in handen om hun kind goed gedrag aan te leren.
(Slecht) gedrag kan bijgestuurd worden, maar dan moet men heel intensief met die persoon bezig zijn.
Vaak is er geen tijd of geld voor en sanctioneert men, gemakkelijkshalve. Vergelijk het met ontspoorde tieners.
Net zoals (a)sociaal gedrag deels gevormd wordt door omgevingsfactoren.
Correct gedrag begint met (leren) papiertjes in de vuilnisbak te gooien i.p.v. op de grond.
Soms kan onwetendheid (te weinig verkeerskennis) de indruk wekken bij anderen van asociaal verkeersgedrag.
Je moet je steeds de vraag stellen of een persoon een verkeersfout maakt uit onwetendheid of omwille van asociaal 'gedrag'.
-
Mijn echtgenoot zegt dikwijls dat de militaire dienstplicht terug zou moeten ingevoerd worden. Wanneer dit ter spraak komt treden veel personen van onze generatie hem bij. Gsm'en kent de jeugd, maar een schoen poetsen en blinken...
Tegenwoordig is het in bij de jeugd : Tv, een pak chips, een fles cola of alcoholhoudende dranken en gsm.
Ik geef nog steeds de voorkeur aan een professionele rijopleiding. Waarin de staat en de verzekeringsondernemingen een behoorlijke financiële bijdrage in leveren. Inclusief de nachtelijke rijopleiding. Er is zelfs bij mijn weten geen ogentest voor het behalen van het rijbewijs. Denken we maar even aan de bestuurders met nacht of kleurenblindheid.
Dat men hiervoor de inkomsten spendeert die binnenkort gehaald worden in de wegentaksen voor vrachtwagens.
Het boetefonds dient ook niet de verkeersveiligheid. Maar wel voor mobilhomes en prachtige bolides voor politiediensten.
-
aangezien een volledige en voldoende uitgebreide rij-opleiding niet betaalbaar is voor de meesten : combinatie-opleiding
begeleider eveneens minimaal theorie laten afleggen
begeleider mee naar rijschool, of ev. aparte opleiding / screening vooraf , ev. zelfs praktijkexamen laten afleggen !
basis met rijschool, verder leren met begeleider, na x maanden screening en bijsturing met rijschool, keertje of 2, bvb 12+4+4 uur
voorlopig rijbewijs van 36 naar 24 maanden ; 18 naar 12 maanden
theorie eveneens
VRB afhalen binnen de 1 of 2 maand na slagen, anders opnieuw theorie ...
-
Mijn echtgenoot zegt dikwijls dat de militaire dienstplicht terug zou moeten ingevoerd worden.
Deze keer voor de vrouwen dan ook? Want ik hoop dat je het fabeltje niet gelooft dat je bij het leger een man werd.
Gsm'en kent de jeugd, maar een schoen poetsen en blinken...
Schoenen poetsen kon ik al behoorlijk vóór ik naar het leger trok. Op het internaat moesten we dat elke dag doen (natuurlijk als we terugkeerden van school en bij regen de schoenen nog nat waren, in plaats van later op de avond). Meer dan 5 minuten hadden we er niet voor nodig.
Tijdens mijn opleiding bij het leger waren we daar elke avond een half uur mee bezig, en dan was het zogezegd nog niet goed genoeg.
Er is zelfs bij mijn weten geen ogentest voor het behalen van het rijbewijs.
Toch wel: ze tonen de kandidaat een grote letter E, en hij moet kunnen zeggen naar welke kant de beentjes wijzen. Er zijn maar 4 mogelijkheden, en ook als je het niet ziet, heb je nog altijd 1 kans op 4 dat je het juist geraden hebt.
Denken we maar even aan de bestuurders met nacht of kleurenblindheid.
Je verklaart op eer en geweten dat je niet aan een dergelijke aandoening lijdt (het enige probleem daarbij is dat velen geen eer of geweten hebben).
Het boetefonds dient ook niet de verkeersveiligheid. Maar wel voor mobilhomes en prachtige bolides voor politiediensten.
En voor motsikletten om in de kelder te zetten.
-
Mijn echtgenoot zegt dikwijls dat de militaire dienstplicht terug zou moeten ingevoerd worden. Wanneer dit ter spraak komt treden veel personen van onze generatie hem bij. Gsm'en kent de jeugd, maar een schoen poetsen en blinken...
Ik heb in de jeugdbeweging nog een aantal leiders gekend, die nog op de valreep hun dienstplicht moesten vervullen. Het voornaamste dat ze bij den troep geleerd hebben ? De edele kunst van het bier zuipen, gelijk nen echte vent.
Om mij discipline bij te brengen, was er écht geen idioot nodig, die van 's morgens tot 's avonds laat niet anders doet dan brullen en soldaten-in-opleiding onnodig uit te kafferen. Ook zonder militaire dienstplicht, heb ik geleerd wat mag en wat niet mag. En ook zonder militaire dienstplicht, heb ik geleerd m'n eigen boontjes te doppen.
Tegenwoordig is het in bij de jeugd : Tv, een pak chips, een fles cola of alcoholhoudende dranken en gsm.
Me dunkt dat je hier veralgemeent, en onnodig tal van jonge ouders beledigt, die hun kinderen wél nog waarden proberen mee te geven, en bij wie chips en cola er enkel zijn bij speciale gelegenheden.
-
Al een opleiding gevolgd in Luxemburg, Bert? Ik wel. Aldaar is het nog de echte militaire discipline. Die opleiding is een verplichting voor elke ambtenaar in luxemburg. Mijn toelichting hoeft u ook niet uit te vergroten wat de jeugd betreft. U begrijpt zeer goed wat ik bedoel.
Ik vermoed dat het alcoholprobleem bij de jongeren nu groter is dan toen de militaire dienstplicht nog bestond. Op 14 jarige leeftijd vliegen ze al in de sterke dranken.
Om mij discipline bij te brengen, was er écht geen idioot nodig, die van 's morgens tot 's avonds laat niet anders doet dan brullen en soldaten-in-opleiding onnodig uit te kafferen.
Die de opleiding hebben gegeven om onze landgenoten te helpen in 1978, betreffende Kolwezi en Shaba, noem ik echter geen idioten. Integendeel.
-
basis met rijschool, verder leren met begeleider, na x maanden screening en bijsturing met rijschool, keertje of 2, bvb 12+4+4 uur
Dat was zowat de manier waarop mijn rij-opleiding destijds gebaseerd was.
Eerst moet ik X aantal uren volgen met een erkende rijschool. Ik dacht een twaalftal uren ('t kunnen er ook wat meer geweest zijn). De laatste twee uren, moesten mijn 2 begeleiders mijn rijles meevolgen. Ik kreeg een boekje overhandigd van mijn lesgever. Hierin had hij al m'n gekregen lessen, en m'n ovoluties neergeschreven. Tijdens m'n stage, mocht ik rijden met een L, een tweede binnenspiegel voor m'n begeleider. De twee begeleiders stonden trouwens ook vermeld op die leervergunning.
Bedoeling was dan, om dat boekje iedere keer dat ik reed, telkenmale verder mee aan te vullen. Na x aantal maanden, en voorafgaand aan mijn praktijkexamen, moest ik opnieuw twee uren rijles volgen met de erkende rijschool. Kwestie van nog wat bij te schaven waar nodig. En nadien praktijkexamen afleggen. Toen nog een afzonderlijk gedeelte op privaat terrein (recht achteruit tussen twee rijen paaltjes, garage voorwaarts in en achterwaarts in de andere richting weer uitrijden, keren, parkeren tussen twee bakens). En tot slot: een gedeelte openbare weg.
-
Al een opleiding gevolgd in Luxemburg, Bert?
Nee, en dat moet ook hoegenaamd niet.
Ik wel.
Proficiat.
Aldaar is het nog de echte militaire discipline.
Ja, en ? Om een beetje discipline, en eenvoudige waarden mee te krijgen, is er géén militaire opleiding nodig.
Die opleiding is een verplichting voor elke ambtenaar in luxemburg. Mijn toelichting hoeft u ook niet uit te vergroten wat de jeugd betreft. U begrijpt zeer goed wat ik bedoel.
Ik vermoed dat het alcoholprobleem bij de jongeren nu groter is dan toen de militaire dienstplicht nog bestond. Op 14 jarige leeftijd vliegen ze al in de sterke dranken.
Het enige wat ik erover geschreven heb, is wat ikzelf persoonlijk ervaren heb bij m'n wat oudere makkers uit de jeugbeweging die nog bij de laatsten waren die de dienstplicht nog vervuld hebben. Veel méér discipline dan voor de tijd bij den troep, hadden ze beslist niet meegekregen. Het énige grote, écht merkbare verschil dat er bij hen allen te bespeuren viel: ze konden nu bier zuipen gelijk nen echte vent.
-
Deze keer voor de vrouwen dan ook?
Waarom niet?
ze konden nu bier zuipen gelijk nen echte vent.
Merkwaardig dat je een echte vent bent als je bier kan zuipen.
Ik heb nooit gedronken maar sta wel degelijk mijn mannetje. ;) :D
-
Correct gedrag en discipline zijn 2 verschillende zaken.
Correct gedrag, dat jou aangeleerd wordt, doe je omwille van jouw overtuiging dat je het goed vindt. (vrijwillig aangeleerd gedrag)
Discipline is jou aangekweekt, meestal onder dwang uit vrees voor sancties. (opgedrongen aangeleerd gedrag)
De ene houdt zich aan de snelheidslimiet omdat hij dat goed vindt en de andere omdat hij angst heeft om geflitst te worden.
Dan stelt zich de vraag: waarom hebben Fransen en Duitsers een beter rijgedrag?
Omdat ze beter zijn opgeleid of omdat ze meer vrees hebben voor sancties (strafpuntensysteem), of beiden (?).
3de punt is infrastructuur en techniek.
De 3 E's
Engineering, Education, Enforcement kunnen het gedrag beïnvloeden in het verkeer.
Engineering: het ontwerp van voertuig, weg en omgeving.
Education: het verzamelbegrip voor het veranderen van kennis, vaardigheden en houding.
Enforcement: het opstellen, bekendmaken en handhaven van regels door de wetgever.
Wie zin heeft om een stevig brokje te lezen:
http://blog.sbo.nl/milieu-ro/ruimtelijke-ordening/streven-naar-veiliger-verkeersgedrag/
Als we het over verkeersveiligheid hebben, zijn de drie E’s nooit ver weg:
engineering (infrastructuur),enforcement (handhaving) en education (opvoeding).
http://www.mobielvlaanderen.be/docs/convenants/Verkeerseducatie.pdf
3 E’s
3 (klassieke) aangrijpingspunten:
Education: opvoeding en voorlichting
Engineering: infrastructuur Engineering: infrastructuur
Enforcement: wetgeving + controle, handhaving en bestraffing (juridisch)
http://www.vsv.be/sites/default/files/2_deel_4_geintegreerde_aanpak_1.pdf
-
Dan stelt zich de vraag: waarom hebben Fransen en Duitsers een beter rijgedrag?
Omdat ze beter zijn opgeleid of omdat ze meer vrees hebben voor sancties (strafpuntensysteem), of beiden (?).
3de punt is infrastructuur en techniek.
De Duitse mentaliteit heeft ook een belangrijke invloed op het rijgedrag. De controles in Frankrijk met onmiddellijke onderschepping heeft alleszins ook een invloed op het rijgedrag. Het verkeer in en rondom Parijs is een ander verhaal. De vrees voor sancties en het strafpuntensysteem heeft mijn inzien ook een belangrijke inbreng in het rijgedrag. In Duitsland merk ik ook veel meer discipline in het rijgedrag. En een niet te vergeten punt, de geloofwaardigheid dat in de infrastructuur is vast te stellen. Onlangs kwam ik in Keulen. Het viel op hoe verkeerslichten op elkaar zijn afgesteld. Indien men zich aan de opgegeven snelheid verplaatst heeft men aan elk verkeerslicht groen en is er mooie vrije doorgang. Waarschijnlijk ook geen signalisatie op merken bij wegeniswerken waar men twee jaar geen arbeidsactiviteit waarneemt. De aangegeven signalisatie in Duitsland is ook zeer duidelijk en professioneel.
-
Want ik hoop dat je het fabeltje niet gelooft dat je bij het leger een man werd.
Ik denk dan aan de PC's met een degelijke opleiding. Waar geen tijd was om te z..... . Wietjes haakten af in Marche Les Dames.
Tijdens mijn opleiding bij het leger waren we daar elke avond een half uur mee bezig, en dan was het zogezegd nog niet goed genoeg.
Had je toen geen liefje waarvan je haar versleten pantykousen kon gebruiken om uw bottine na te blinken?
En voor motsikletten om in de kelder te zetten.
Deze?
(https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT9HUO9koGyOqeWABN3DVdeLHycjUSWbUHPZgB75bgmFCeAsqU)
(https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQWKUq5HaQyHoABELWkzJvR3vMzkWuXw21NJXXDk1iuwpIDz6S8gQ)
-
Ik denk dan aan de PC's met een degelijke opleiding.
De paras zijn inderdaad militaire uitblinkers. Ook als ze ergens een café kort en klein slaan, zul je niet alleen aan de kleur van hun muts zien dat het geen gewone soldaten zijn.
Deze?
(https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT9HUO9koGyOqeWABN3DVdeLHycjUSWbUHPZgB75bgmFCeAsqU)
De Daimler Reitwagen van 1895... man, dat is een juweel. Je kunt een medewerker van Mercedes-Benz met een namaak ervan zien rijden in dit filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=uw_a8lZWmRQ). Lang mochten de mannen er niet mee rijden wegens gevaar voor onvruchtbaarheid omdat het zadel heel warm werd.
-
Gewoon prachtig. Ik heb echt genoten van de film! Het houtwerk, de techniek.... Bedankt voor de link Jozef!
-
De Duitse mentaliteit heeft ook een belangrijke invloed op het rijgedrag.
Waarom heeft een Duitser een betere mentaliteit dan een Belg? Hoe komt dat? Hoe ontstaat dat verschil?
-
De Duitse mentaliteit heeft ook een belangrijke invloed op het rijgedrag.
Waarom heeft een Duitser een betere mentaliteit dan een Belg? Hoe komt dat? Hoe ontstaat dat verschil?
Onder andere:
Het puntenrijbewijs bestaat in Duitsland sinds 1974, tesamen met algemene aanbevolen 130 kmh op de snelweg.
0,8 promille en vooral degelijke handhaving en bestraffing bestond in D sinds 1973. (1988: 0,5 promille); BE: 1,5 promille ?... 0,8 ... 0,5 )
Men leert daar steeds een taxi te nemen als men te... gedronken heeft.
Van beginafaan degelijke handhaving en bestraffing op niet-gordeldracht toen de gordelplicht ingevoerd werd ; (BE ~ 25 jaar ? later...)
Kleine anekdote: mijn eerste serieuze boete in D was 20 DMark voor het niet volledig stoppen bij een stopbord, in 1974 ergens...
Rijscholen en praktische rijopleiding bestaan wslk al meer dan 90 jaar... (BE ? )
Verkeerswetenschappers al 60 jaar... (BE 2006 ? ) ... bronnen Wikipedia
D heeft ook de algemeen hoogste snelheidslimieten in Europa (en het Eiland Man), bij "snelheid" weet een Duitser waar hij eventueel verloren tijd weer kan recupereren, zelfs legaal. Einde bebouwde kom betekent in de regel dikwijls onmiddellijk tot 100 kmh, ook op gewone wegen zonder fietspaden.
Het handhavingsbeleid en vooral de uitgebreide boetecatalogus op zaken zoals voorrangsnegatie, linksplakken op de linkerstrook, zeker bumperkleven(afstand) en ook vele andere overtredingen waar in BE niet of nooit naar omgekeken wordt...
Ook de algemene staat van de wegen en de verkeerstekens maakt het D-verkeersveiligheidsbeleid veel geloofwaardiger.
Het onderhoud van de gewone wegen (wegdek) is wel nu niet meer wat het vroeger was, autobahnen-autowegen uitgezonderd.
Het statistisch opvolgen van alle ongevaloorzaken en hun evolutie maakt daar ook deel van uit (bvb alcoholgerelateerde vanaf 1975).
(http://www.zukunft-mobilitaet.net/wp-content/uploads/2011/10/strassenunfaelle-alkohol-verkehrstote-1975-2009.jpg)
Statistisches Bundesamt, Wiesbaden 2010
http://www.zukunft-mobilitaet.net/6694/analyse/promillegrenze-alkohol-am-steuer-regelungen-statistik-deutschland/
In 1965 stond BE quasi tweede in West_Europa en Duitsland "maar" zevende bij verkeersdoden per miljoen inwoners,
dat moest veranderen... 48 jaar later:
Lidstaat ¦ Verkeersdoden per miljoen inwoners
Jaar 1965 ------ > .. 2013 Evolutie %
1. Verenigd Koninkrijk 146 .. 29 - 80%
2. België 147 .. 65 - 56%
3. Zweden 170 .. 28 - 83%
4. Italië 186 .. 58 - 69%
5. Nederland 202 .. 34 - 83%
6. Denemarken 212 .. 32 - 85 %
7. Duitsland 234 .. 41 - 83 %
8. Frankrijk 249 .. 50 - 80 %
9. Oostenrijk 252 .. 54 - 79 %
http://forum.christophoros.be/index.php/topic,4449.msg50477.html#msg50477
-
Merkwaardig dat je een echte vent bent als je bier kan zuipen.
Ik heb nooit gedronken maar sta wel degelijk mijn mannetje. ;) :D
Een goed verstaander, had uiteraard al lang begrepen waarom ik dat gedeelte dus in het cursief gezet heb.
Hierbij dus speciaal voor diegenen die niet begrijpend kunnen lezen: Toen zij terugkwamen van hun dienstplicht, was het vnl. datte waarmee ze opschepten, en wat ze ook volop demonstreerden als we buiten de jeugdbeweging 's afspraken om een avondje uit te gaan: "Kijk 's, nu kunnen we tenminste bier zuipen" (naar ze zelf vonden: gelijk nen echte vent) ....
En dat is dus meteen ook wat ik bedoel: ik kan in de verste verten niet zeggen dat hun tijd bij den troep hen een meerwaarde geboden heeft. "Bij den troep leert ge tenminste discipline" .... wat mij betreft, het grootste fabeltje aller tijden. Een minimum discipline, en een basis aan respect kan gemakkelijk ook buiten het leger aangeleerd worden. Het leger biedt hier niet de minste extra garantie op.
En oh ja, denken dat dienstplicht nuttig is op je CV, is nog zo'n fabeltje. Mss is dat wel 't geval bij instanties als de politie ed. (dat weet ik niet). Maar in de privésector, ben ik er zeker van dat 't vandaag de dag geen enkele werkgever ook maar een barst kan schelen of de sollicitant nog iemand is die ooit dienstplicht vervuld heeft.
-
Duitsers zijn blijkbaar reeds langer bezig me de 3 E's. Hier praat men er over en verder wordt er niet veel mee gedaan.
-
Maar in de privésector, ben ik er zeker van dat 't vandaag de dag geen enkele werkgever ook maar een barst kan schelen of de sollicitant nog iemand is die ooit dienstplicht vervuld heeft.
Tuurlijk niet omdat het afgeschaft is.
In 1985 had men in Antwerpen twee jeugdrechters. Nu telt men 12 jeugdrechters in Antwerpen. Om eens over na te denken. Men heeft hier al een ernstig probleem met de jeugd ivm het nuttigen van alcoholhoudende dranken. Beginnende op 14/15 jaar aub. Het is een ernstig maatschappelijk probleem. Net zoals drugs.
-
Binnenkort wordt het voor kandidaat-bestuurders moeilijker om hun rijbewijs te halen. Minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de rijopleiding uitbreiden waardoor kennis van de wegcode en het beheersen van een voertuig niet langer zal voldoen. Er zal meer nadruk gelegd worden op het berekenen van risico’s in het verkeer, routeplanning en het uitoefenen van hoffelijk gedrag achter het stuur.
Het aantal jonge chauffeurs die een ongeval veroorzaken is nog steeds te hoog en een kwalitatief betere rijopleiding wordt daarom gezien als een van de mogelijke oplossingen. Voor het behalen van een rijbewijs B pakt minister Weyts uit met een officieel curriculum. Dit omvat een lijst met alle vaardigheden die een nieuwe chauffeur moet beheersen vooraleer deze de weg op mag. Voorbeelden van deze vaardigheden zijn accurate risico-perceptie en dynamisch kunnen inspelen op variabele weersomstandigheden. Op die manier hoopt minister Weyts dat nieuwe chauffeurs beter voorbereid zullen zijn op het verkeer.
Voor deze extra eisen is er echter geen plaats in de huidige opleiding. De leerperiode zal dus verlengd moeten worden. Minister Weyts stelt een traject van verschillende stappen voor waarbij u begint met een leerfase. Vervolgens gaat u over naar de oefenfase en ten slotte eindigt u met de vervolmakingsfase.
Niet enkel het leertraject van de nieuwe bestuurders wordt herbekeken. In de toekomst wil men ook de begeleiders testen op hun vaardigheden. Tot de dag van vandaag mogen alle bestuurders die acht jaar in het bezit zijn van een rijbewijs een nieuwe bestuurder begeleiden. Men ging er namelijk vanuit dat de begeleiders in die tijdspanne voldoende ervaring hadden vergaard. Toch staat men er te weinig bij stil dat deze begeleiders niet meer op de hoogte zijn van de aangepaste verkeersregels aangezien sommige hun rijbewijs maar liefst twintig jaar geleden behaald hebben. Hierdoor leren begeleiders nieuwe bestuurders te vaak een foute techniek aan waardoor de leerlingen hun rijopleiding starten met een foute basis.
Uit onderzoek blijkt dat 76 procent van de Vlamingen vindt dat begeleiders getest moet worden op de kennis van de verkeersregels. 7 op de 10 mensen willen zelfs een verplichte praktijktest voor begeleiders!
ByAutoBuzz.be
-
Er zal meer nadruk gelegd worden op het berekenen van risico’s in het verkeer, routeplanning en het uitoefenen van hoffelijk gedrag achter het stuur.
Alsof wij, lesgevers, er vandaag niet mee bezig zouden zijn... We doen een godganse dag bijna niets anders dan de leerling bevragen of wijzen op risico's en gevaren.
Wat bedoelt men juist met risico-inschatting? En hoe gaat men dat testen? Theoretisch? In de praktijk?
In de toekomst wil men ook de begeleiders testen op hun vaardigheden.
Goed idee. Hoe gaat men dat testen? Theoretisch? In de praktijk?
-
Er zal meer nadruk gelegd worden op het berekenen van risico’s in het verkeer, routeplanning en het uitoefenen van hoffelijk gedrag achter het stuur.
Alsof wij, lesgevers, er vandaag niet mee bezig zouden zijn... We doen een godganse dag bijna niets anders dan de leerling bevragen of wijzen op risico's.
Wat bedoelt men juist met risico-inschatting? En hoe gaat men dat testen? Theoretisch? In de praktijk?
In de toekomst wil men ook de begeleiders testen op hun vaardigheden.
Goed idee. Hoe gaat men dat testen? Theoretisch? In de praktijk?
Zijn de rijscholen ooit al gesteund geweest door de overheid? Ook daar is het dweilen met de kraan open. En zijn alle rijschoolinstructeurs wel bekwaam? Net dezelfde vraag voor begeleiders. We hebben er al voorbeelden van gezien in de media. Een rijschoolinstructeur dat een berg of helling niet op raakt, roept ernstige vragen op. Rijschoolinstructeurs beroepsmatig hun taak laten uitvoeren lijkt mij al één punt in de goede richting. Les geven is niet iedereen ingegeven.
Men moet het wel in zich hebben om risico's in te schatten en in te spelen op een verkeerssituatie dat zich gegarandeerd voltrekt. Hierover hoor ik totaal niets wat ongevallen betreft. Enkel snelheid, trajectcontroles, snelheidscontroles en onbemande camera's.
De dag van de verkeersveiligheid worden controles uitgevoerd op snelheid en alcohol. De werkelijke oorzaak tot deze dag van de verkeersveiligheid in West Vlaanderen heeft men nog nooit aangepakt. Ondanks de adviezen en ook ons advies destijds vanuit het CVV. Ongeval onderzoekers staan nog te roepen aan de kant zonder gehoor vanwege de overheid. De waarschuwingsborden o.a. bij ongeval in de mist in de diepte bv. Waar zijn ze? Waar staan ze? Maar het is makkelijk om een kind met het badwater weg te smijten. De doorsnee Belgische bestuurder heeft waarschuwingsborden nodig vanwege de ontoereikende en gebrekkige rijopleiding.
Maar het was blijkbaar voldoende dat Prins Filip destijds een bezoek bracht aan de slachtoffers van het mistongeval in West Vlaanderen. De huidige Gouverneur in West Vlaanderen lijkt het ook nog steeds niet begrepen te hebben.
Over verkeersveiligheid gesproken. Regelmatig moeten we ons achtervolgingen aanwenden. Geen enkele opleiding hiertoe is voor ons voorzien. Ik heb zelf mijn toevlucht hiertoe moeten zoeken in Duitsland en Engeland. That's Belgium.....
-
Bedankt allemaal voor jullie reacties tot op heden.
-
De waarschuwingsborden o.a. bij ongeval in de mist in de diepte bv. Waar zijn ze? Waar staan ze?
In GB ...
Al van zo lang ik naar ginder rij - begonnen ergens in 89-90 of zo ...
Toeval of niet, het is daar net iets verkeersveiliger ook ...